• Home
  • Gevelrenovatie

Gevelrenovatie

Als je woning er vanaf de buitenkant vervallen uitziet, dan vormt een gevelrenovatie de oplossing. Het is zeer belangrijk om de gevel tijdig te laten renoveren. Doe je dit niet, dan zal de staat van de gevel alleen maar verslechteren. De gevel is bovendien verantwoordelijk voor de uitstraling die de woning van buitenaf heeft. De waarde van de woning zal toenemen als de gevel weer in betere staat is. Als jouw gevel niet meer zo mooi is als vroeger, kan het dus een goed idee zijn om een expert in gevelrenovatie in te huren.

Ben je benieuwd naar wat de mogelijkheden rondom gevelrenovatie zijn? Of wil je een beter beeld van de kosten die je kunt verwachten? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over gevelrenovatie voordat je een specialist inschakelt. Ook noemen we de gemiddelde kosten en krijg je op deze pagina de mogelijkheid om offertes voor gevelrenovatie aan te vragen.

Hoe komt de prijs voor gevelrenovatie tot stand?

De kosten voor gevelrenovatie bestaan merendeel uit de arbeidskosten. Omdat iedere partij andere tarieven hanteert, is het verstandig verschillende aanbieders van gevelrenovatie te vergelijken. Ook de materiaalkosten hebben invloed op de prijs, maar minder invloed dan de arbeidskosten. De prijs wordt doorgaans gebaseerd op het aantal m² dat gerenoveerd moet worden. Voor bepaalde werkzaamheden, zoals het vervangen van de dorpel bijvoorbeeld, wordt echter een prijs op basis van het aantal uur berekend.

Ben jij benieuwd naar wat de gemiddelde kosten voor gevelrenovatie zijn? Als je een goed beeld van de kosten wilt, zul je offertes moeten aanvragen. Echter, geven we je door middel van onderstaande tabel wel een goed beeld van de mogelijkheden.

Type gevelrenovatieGemiddelde kosten
Gevelstenen vervangen€ 10 tot € 15 per vierkante meter
Voegwerk herstellen€ 9 tot € 12 per vierkante meter
Gevel impregneren€ 6 tot € 10 per vierkante meter
Dorpel vervangenOngeveer € 35 per uur

Wanneer wordt gevelrenovatie belangrijk?

Je moet niet te lang met gevelrenovatie wachten als de gevel eenmaal kenmerken van veroudering begint te vertonen. Zodra er zich eenmaal een zwak punt in de gevel bevindt, zal dit al snel verergeren. Hierdoor wordt het repareren van de gevel ook steeds duurder naarmate je dit uit blijft stellen. Zodra je ziet dat de gevel schade vertoont, wordt het dus belangrijk om zo snel mogelijk een specialist in gevelrenovatie in te schakelen.

Hieronder benoemen we een aantal signalen die erop duiden dat je gevel aan renovatie toe is.

  • Scheuren in de voegen
  • Pleisterwerk dat afbrokkelt
  • Aangetaste stenen
  • Metselwerk met scheuren

Zie je dat jouw gevel een van deze gebreken vertoont? Dan is het goed om te weten dat dit relatief eenvoudig is op te lossen, mits je er op tijd bij bent. Door middel van ons platform kom je snel in contact met een specialist die de gevel voor je kan herstellen.

Onderdelen van gevelrenovatie

Als je de gevel laat renoveren, kan een specialist verschillende werkzaamheden uitvoeren om de gevel weer te herstellen. Welke werkzaamheden een specialist precies moet uitvoeren, zullen ook bepalen hoe hoog de kosten komen te liggen. Hieronder benoemen we een aantal van de werkzaamheden die bij gevelrenovatie van toepassing kunnen zijn. Zo krijg je een goed beeld van wat een specialist allemaal kan uitvoeren om de gevel op deskundige wijze te repareren.

Voegwerk

De voegen van je gevel zijn een belangrijk onderdeel en hebben ook een grote invloed op de uitstraling. Bij het plaatsen van nieuwe voegen, zal de specialist de oude voeg eerst moeten verwijderen. Hierna kan de nieuwe voeg geplaatst worden.

Scheuren in de gevel verhelpen

Als je gevel gebreken zoals scheuren vertoont, zal de specialist op zoek gaan naar een oplossing. Wat die oplossing precies is, is echter afhankelijk van diverse factoren. De vakman zal daarom goed nagaan welke oplossing het beste zal werken. In sommige gevallen zal de vakman de gevelstenen compleet moeten vervangen. In andere gevallen kan hij de scheur nog dichten.

Het vervangen van de dorpels

Ook het vervangen van de dorpels kan zeer belangrijk zijn bij gevelrenovatie. Als de dorpels in slechte staat zijn, zal dit het risico op lekkages namelijk verhogen. Als je de gevel toch al laat renoveren, en de dorpels zijn in een slechte staat, dan is het aan te raden om dit probleem direct op te laten pakken.

Overweeg een voorzetwand

Heb je besloten om een specialist te benaderen voor gevelrenovatie, overweeg dan ook een voorzetwand. Een voorzetwand zorgt er namelijk voor dat je woning beter geïsoleerd is. Hierdoor zullen de stookkosten lager liggen en zal geluid de gevel ook minder gemakkelijk doordringen.

Het perfecte moment om je gevel te isoleren

Laat je de gevel renoveren? Dan kan het interessant zijn om de woning direct te isoleren. Als de gevel toch al open ligt, kan er gemakkelijk isolatiemateriaal geplaatst worden. Op het isoleren van de woning kun je bovendien subsidie krijgen, op gevelrenovatie zelf over het algemeen niet. Het is dus zeker aan te raden om de woning direct te laten isoleren. Uiteraard kost dit je in eerste instantie meer geld, maar uiteindelijk verdien je dit weer terug omdat het verwarmen van je woning minder energie zal kosten.

Gevelrenovatie laat je het best aan een expert over

Als je de gevel wilt renoveren, is het aan te raden om dit aan een expert over te laten. Gevelrenovatie is namelijk niet eenvoudig. Als je geen ervaring hebt, wordt het vrij lastig om de gevel zelf te repareren, zeker als je twee linkerhanden hebt. Daarnaast moet je ook maar net voldoende tijd hebben om de gevelrenovatie zelf op te kunnen pakken. Bovendien moet je ook de juiste contacten hebben om het materiaal in te kopen en heb je voor gevelrenovatie ook het juiste gereedschap nodig.

Gevelrenovatie kun je dus het best aan een specialist overlaten. Het gaat immers wel om de staat van je woning. Bij een vakman kun je er zeker van zijn dat hij over voldoende ervaring beschikt. Bovendien heeft een vakman de juiste apparatuur en komt hij eenvoudig aan materiaal met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Na de gevelrenovatie kun je voor impregneren kiezen

Zodra de gevel gerenoveerd is, kiest men er in veel gevallen voor om de gevel te impregneren. Ook dit zal de totaalprijs verhogen. Het voordeel hiervan is echter dat de gevel op deze manier langer mooi zal blijven. Zo zal er minder snel schade ontstaan door vocht en vorst. Ook zorgt de beschermlaag ervoor dat de gevel minder snel vies wordt. Bovendien kan impregneermiddel ervoor zorgen dat graffiti bijvoorbeeld eenvoudiger te verwijderen is. Het impregneren van de gevel kent dus verschillende voordelen.

Offertes voor gevelrenovatie vergelijken

Als je geld wilt besparen op gevelrenovatie, is het een goed idee om offertes van verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Offertes kun je eenvoudig aanvragen via ons platform. Houd er wel rekening mee dat niet alleen de prijs van belang is. Ook is het belangrijk dat je gevel na gevelrenovatie echt weer in een uitstekende staat verkeert. Daarom is het ook aan te raden de partijen op basis van kwaliteit te vergelijken. Ga bijvoorbeeld na wat voor recensies de verschillende bedrijven hebben.

Offertes aanvragen doe je binnen enkele minuten via ons platform. Na het indienen van je aanvraag zul je ongeveer twee werkdagen moeten wachten voordat je offertes binnen hebt om te vergelijken. De offertes ontvang je gratis en zijn bovendien vrijblijvend.