• Home
  • Gevelreiniger

Gevelreiniger

Een gevelreiniger is in staat om de vieze gevel van een woning weer mooi schoon te maken. Op die manier ziet je woning er van buitenaf een stuk beter uit. Na verloop van tijd zullen de meeste gevels wel vuil worden. De woning krijgt hierdoor ook een verouderde uitstraling. Door de gevelreiniger in te huren, heb je straks weer een woning die er als nieuw uitziet. De waarde van de woning wordt hierdoor ook al snel hoger ingeschat, en dit zou bij een eventuele verkoop van je huis ook zeker kunnen helpen.

Wil jij graag dat de gevel van je woning weer mooi schoon wordt, maar weet je niet zo goed wat je kunt verwachten? Op deze pagina lees je alles over de diensten van de gevelreiniger. Bovendien geven we je ook een goed beeld van de kosten, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Tot slot krijg je op deze pagina nog de mogelijkheid om offertes aan te vragen en te vergelijken. Zo zal je nooit te veel betalen voor de diensten van een gevelreiniger.

Het reinigen van de gevel laat je over aan een specialist

Natuurlijk kun je een keer met de tuinslang de gevel van je woning afspuiten. Echter, kun je het echte gevel reinigen beter overlaten aan een specialist. Het is namelijk niet eenvoudig om de verschillende technieken toe te passen. In het ergste geval beschadig je de gevel of loop je zelf verwondingen op. Daarom kun je voor het reinigen van de gevel beter een expert inschakelen. Zo kun je zeker zijn van een prachtig resultaat.

Hoe komt een offerte van de gevelreiniger tot stand?

De kosten die een gevelreiniger rekent, wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Je hebt om te beginnen de materiaalkosten. Hierbij moet je denken aan de schoonmaakmiddelen waarmee de gevelreiniger aan de slag gaat. Daarnaast is een klein percentage van de prijs afkomstig van de voorrijkosten. Het grootste deel van de prijs bestaat echter uit de arbeidskosten. Die liggen bij de gevelreiniger relatief hoog. Een voordeel hiervan is echter dat de gevelreiniger zelf vrij veel invloed op de prijs heeft. Hierdoor is het ook verstandig om de verschillende gevelreinigers goed met elkaar te vergelijken, zodat je relatief weinig betaalt.

Wat kost het inhuren van de gevelreiniger?

Hoeveel het inhuren van de gevelreiniger kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Dit is namelijk ook afhankelijk van hoeveel vierkante meter gevel gereinigd moet worden. We hebben hieronder de gemiddelde kosten voor de gevelreiniger op een rijtje gezet. Zo kun je beter inschatten wat je ongeveer kwijt zal zijn. Houd er wel rekening mee dat onderstaande prijzen gemiddeldes zijn. Het kan dus dat je uiteindelijk meer of minder dient te betalen. Als je een beter beeld wilt van de prijs die je zal betalen, kun je ervoor kiezen om offertes aan te vragen. Dat is de beste manier om een nauwkeurig beeld te krijgen van de prijs.

De kosten in de tabel zijn inclusief btw, arbeidskosten en materiaalkosten. Onderstaande prijzen zouden dus niet te ver moeten afwijken van de totale kosten die je betaalt voor het reinigen van je gevel.

Werkzaamheden gevelreinigerKosten
ZandstralenOngeveer € 13 tot € 17 per vierkante meter
Chemische reinigingOngeveer € 17 tot € 20 per vierkante meter
StoomreinigingOngeveer € 8 per vierkante meter
ImpregnerenOngeveer € 7 tot € 10 per vierkante meter

Zandstralen

Bij het zandstralen worden er korrels gebruikt die tegen de gevel aan worden gespoten. Dit zorgt er als het ware voor dat de laag vuil wordt weggeschuurd. Overigens wordt er voor deze techniek tegenwoordig geen echt zand meer gebruikt. Dat is namelijk niet toegestaan. In plaats daarvan maakt men gebruik van alternatieven. Dat maakt deze methode niet minder efficiënt.

Chemische reiniging

Bij chemische reiniging wordt er gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen om de gevel te reinigen. Er kan voor zowel zure als voor base schoonmaakmiddelen gekozen worden. De zure schoonmaakmiddelen hebben eerder de neiging om niet alleen het vuil, maar ook de gevel zelf aan te tasten. Een professionele gevelreiniger weet deze technieken echter ook zo toe te passen dat ze het beste resultaat opleveren.

Stoomreiniging

Bij stoomreiniging wordt heet water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Dankzij de hitte in combinatie met de hoge druk, zal het vuil meestal al snel loslaten. Stoomreiniging is nog een effectieve manier om de gevel van je woning te reinigen.

Welke vorm van gevelreiniging is de beste keuze?

Het is lastig om te bepalen wat in jouw geval de beste oplossing zal zijn. Dat is namelijk ook afhankelijk van hoe erg de gevel van je woning er aan toe is. In veel gevallen kiest men er ook voor om het voegwerk in de gevel te herstellen. De kosten zullen dan aanzienlijk hoger uitvallen, maar de waarde van de woning neemt zo wel meer toe. Bovendien zorgt het herstelde voegwerk ook voor een verbeterde uitstraling.

Wil je ervoor zorgen dat de gevel er een lange tijd mooi uit blijft zien? Dan is het aa te raden om de gevel te laten impregneren. Zo krijgt je gevel namelijk een beschermlaag, waardoor de gevel in het vervolg minder snel vuil zal worden. Zeker als je de voegen ook hebt laten herstellen, kan het een goed idee zijn om je gevel op deze manier te beschermen.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor de gevelreiniger

Er zijn een aantal factoren die de kosten voor de gevelreiniger kunnen beïnvloeden. Zo speelt het aantal vierkante meter een rol, maar ook het type gevelreiniging. Welk type gevelreiniging het best is in jouw geval is ook afhankelijk van het type vuil op de gevel. Daarom is het aan te raden om je goed te verdiepen in de mogelijkheden van zandstralen, stoomreinigen en chemische reiniging. Kijk eens rond op de website als je meer informatie wilt over deze verschillende vormen van gevelreiniging. Als je niet goed weet welk type gevelreiniging in jouw geval het best is, is het aan te raden om te informeren bij een specialist.

Ook als je ervoor kiest om de voegen te herstellen, zul je meer betalen voor het reinigen van de gevel. Hier wordt echter wel vaak voor gekozen, omdat de gevel er zo op zijn best uit zal blijven zien. De prijzen van het herstellen van voegwerk zijn ook afhankelijk van het type voegwerk in je woning.

Uiteraard kost het ook geld om te impregneren. Ook dit kan echter wel de moeite waard zijn, want dankzij de beschermlaag zal vocht de gevel niet aantasten. Hierdoor blijft de gevel ook veel langer mooi.

Manieren om geld te besparen op de gevelreiniger

Wil je geld besparen op de kosten van de gevelreiniger? Dan zijn er verschillende bespaartips om de kosten laag te houden. Hieronder noemen we een aantal tips, zodat je voor relatief weinig geld je gevel kunt laten reinigen.

1. Kwantumkorting

Ben je van plan om een gevelreiniger in te huren? Dan kun je wellicht aan je buren vragen of zij ook nog hun gevel moeten laten reinigen. Dan komen jullie mogelijk namelijk in aanmerking voor kwantumkorting. Als de gevelreiniger meer gevels moet reinigen, wordt de klus ook aantrekkelijker. Bovendien hoeft de gevelreiniger op deze manier slechts één keer te rijden. Daarom kom je vaak in aanmerking voor een korting als je buren ook besluiten om hun gevel te reinigen.

2. Offertes vergelijken

Nog een manier om te besparen op kosten voor de gevelreiniger is door offertes met elkaar te vergelijken. Op deze manier wordt het namelijk eenvoudig om de goedkoopste partij te vinden. Het grootste deel van de kosten voor gevelreiniging bestaat uit arbeidskosten. Offertes vergelijken is dus een van de beste manieren om geld te besparen op gevelreiniging. Het vergelijken van offertes kan via onze website.

3. Besparen op de voorrijkosten

De voorrijkosten zijn slechts een klein percentage van de totale kosten. Toch kun je vaak een klein percentage besparen door voor een partij te kiezen die dichter bij huis zit. Omdat de voorrijkosten vaak slechts een klein percentage van de totale kosten zijn, is het in dit geval wel belangrijk dat de partij in je eigen woonplaats niet duurder is. Anders kan het soms wel verstandiger zijn om net iets verder van huis te kijken.

Kosten voor de gevelreiniger vergelijken?

Ben je benieuwd naar wat het reinigen van je gevel je exact zal kosten? Dan is het aan te raden om offertes aan te vragen via onze website. Dat heb je binnen enkele minuten al gedaan, waarna je alleen nog maar hoeft te wachten tot je de offertes ontvangen hebt. Door de offertes te vergelijken kun je een hoop geld besparen.

Dien je een aanvraag in op onze website, dan is het belangrijk om ook goed aan te geven hoeveel m² je gevel is en voor welk type gevelreiniging je graag wilt gaan. Op deze manier kunnen de gevelreinigers namelijk een betere inschatting maken van de kosten.

Het aanvragen van offertes is vrijblijvend en gratis. We gebruiken je gegevens alleen voor de offerteaanvragen. Wil je besparen op gevelreiniging? Dien vandaag dan je aanvraag in, zodat je binnen enkele dagen al offertes hebt om te vergelijken.