Hydrofoberen

Het hydrofoberen van je gevel is het waterafstotend maken van de muur. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo trekt vocht bijvoorbeeld minder snel de woning in en zal vuil minder goed aan de gevel hechten. Door de gevel te hydrofoberen, is je gevel in het gevolg dus gemakkelijker schoon te maken.

Wil je de gevel van je woning laten hydrofoberen? Dan is het natuurlijk fijn als je een goed beeld hebt van de kosten en de mogelijkheden. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt. We bieden je tevens de mogelijkheid om offertes van verschillende partijen aan te vragen. Op die manier wordt het eenvoudig om de kosten voor hydrofoberen te vergelijken.

De voordelen van hydrofoberen

Hydrofoberen kent verschillende voordelen. Wil jij je gevel graag waterafstotend maken? Dan benoemen we hier de verschillende voordelen van deze techniek. Zo kun je voor jezelf nagaan of het hydrofoberen van de gevel voor jou de moeite waard is.

  • De muur neemt geen water meer op
  • Geen vocht in huis
  • Minder energiekosten
  • Beschermt je woning tegen zure regen
  • Minder snel last van groene aanslag op de gevel
  • De gevel wordt beter beschermd tegen vorstschade
  • Graffiti wordt eenvoudiger te verwijderen

Het hydrofoberen van de gevel heeft dus ontzettend veel voordelen. Het binnenklimaat wordt beter beschermd tegen vocht. Bovendien zal er veel minder snel sprake zijn van een groene aanslag (alg) op de gevel. Ook van schimmelgroei is minder snel sprake, want schimmel gedijt juist goed in een vochtige omgeving. Heb je vaker last gehad van vandalisten die graffiti op je woning spuiten? Dan is het goed om te weten dat graffiti ook minder goed aan de gevel zal hechten na het hydrofoberen.

Wat kost hydrofoberen?

De kosten voor het hydrofoberen zijn afhankelijk van aan welke gevelreiniger je deze klus overlaat. Verschillende gevelreinigers zullen namelijk ook verschillende prijzen hanteren. Het is dus ook lastig om een goed beeld van de prijs te krijgen zonder offertes aan te vragen. We kunnen je wel gemiddelde prijzen geven: hydrofoberen kost gemiddeld € 7 tot € 15 per vierkante meter. Wil je een beter beeld van de kosten, dan is het aan te raden om offertes te vergelijken.

Een gezondere lucht in huis

Door de gevel te hydrofoberen, zal het vochtgehalte binnenshuis ook lager blijven. Dit is goed voor de staat van je woning, maar ook van je meubels. Bovendien is dit ook goed voor je eigen gezondheid. Daarnaast zal de warmte binnenshuis ook minder snel verloren gaan. Hierdoor kun je door middel van het hydrofoberen van je woning ook op stookkosten besparen. Hierdoor is hydrofoberen ook een investering die je op de termijn weer terug zal verdienen.

De gevel wordt minder snel vies

Heb je al snel last van een groene aanslag op je gevel? Dit kan de uitstraling van de woning enorm beïnvloeden. Door de gevel te hydrofoberen, wordt deze in het vervolg minder snel vies. Je zal onder andere minder snel last hebben van een groene aanslag. Ook veel andere soorten vuil zullen echter minder goed aan de gevel hechten. Daarom kiest men er na het reinigen van de gevel vaak voor om de gevel ook nog te hydrofoberen.

De gevel moet vooraf eerst goed gereinigd worden

Voordat je de gevel kunt laten hydrofoberen, moet de gevel eerst grondig gereinigd worden. Zo ziet de gevel er weer mooi uit en is deze klaar om gehydrofobeerd te worden. Het reinigen van de gevel kan op verschillende manieren. Zo kun je voor stoomreiniging, zandstralen of voor chemische reiniging kiezen. Op welke manier je gevel gereinigd moet worden, is afhankelijk van het type gevel en hoe hardnekkig het vuil op de gevel is. Hieronder vind je een tabel van de gemiddelde kosten inclusief hydrofoberen. Zo kun je voor jezelf een inschatting van de kosten maken.

Werkzaamheden gevelreinigerDe gemiddelde kosten
Hydrofoberen€ 7 tot € 15 per m²
Stoomreiniging€ 5 tot € 15 per m²
Chemisch reinigen€ 5 tot € 15 per m²
Zandstralen€ 10 tot € 20 per m²

Het is goed om te weten dat stoomreinigen vaak al voldoende is om de gevel te reinigen voor het hydrofoberen. In totaal zul je dus gemiddeld € 12 tot € 30 per vierkante meter kwijt zijn als je de gevel laat reinigen en hydrofoberen.

Wanneer kies je voor hydrofoberen?

Hydrofoberen kent veel voordelen. Heb je binnenshuis echter last van problemen met vocht omdat het gebouw in een slechte staat is, dan kun je deze problemen beter eerst laten verhelpen. Scheuren in de muur etc. moeten eerst verholpen worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat de muur droog is op het moment dat er een hydrofobe laag wordt aangebracht.

Manieren om kosten te besparen op hydrofoberen

Als je de gevel laat hydrofoberen, zijn er verschillende mogelijkheden om op de kosten te besparen. Door onderstaande tips op te volgen, kun je een leuk bedrag besparen. Zo wordt het nog een stuk aantrekkelijker om je gevel te laten hydrofoberen. Het is dan ook aan te raden om deze tips goed door te nemen.

1. Besparen op voorrijkosten door voor een plaatselijke partij te kiezen

Het kost voor een gevelreiniger ook geld om naar je woning toe te rijden. Personeel moet in die tijd gewoon betaald worden en bovendien wordt er ook brandstof gebruikt. Om die reden betaal je bij de meeste gevelreinigers ook voorrijkosten. Als je voor een partij kiest die in je eigen woonplaats gevestigd is, dan betaal je veel minder aan voorrijkosten. Soms worden er in dit geval zelfs helemaal geen voorrijkosten in rekening gebracht. Zo kun je toch nog een klein percentage op het totaalbedrag besparen.

De voorrijkosten zijn meestal een relatief klein percentage op het totaalbedrag. Om die reden kan het alsnog verstandig zijn om verschillende partijen te vergelijken. Soms is een partij die verder van huis zit zo voordelig dat je hier alsnog goedkoper uit zal zijn.

2. Samen met de buren een partij benaderen voor kwantumkorting

Je kunt in aanmerking komen voor een kwantumkorting als je samen met de buren een partij benadert. Dit is voor de gevelreiniger zeer voordelig, omdat hij zo twee klanten op dezelfde plek kan helpen. Omdat de klus veel aantrekkelijker is om aan te nemen voor een gevelreiniger, zullen de offertes vaak ook veel aantrekkelijker zijn. Mochten je buren ook een gevelreiniger nodig hebben, dan is het dus zeker aan te raden om samen een partij te benaderen.

3. Offertes vergelijken van verschillende partijen

Er zijn veel gevelreinigers die je kunt inhuren. Omdat een groot deel van de prijs uit arbeidskosten bestaat, is er sprake van grote prijsverschillen. Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden, dan is het een goed idee om offertes aan te vragen en te vergelijken. Dit doe je eenvoudig via onze website. Met slechts één aanvraag zul je offertes binnen krijgen van verschillende partijen. Hierdoor wordt het eenvoudig om een partij met scherpe tarieven te vinden.

Offertes vergelijken voor hydrofoberen

Ben je benieuwd naar de kosten voor hydrofoberen en vind je het belangrijk om niet te veel te betalen? Dien dan een aanvraag in via onze website. Wij zorgen er vervolgens voor dat je binnen twee werkdagen offertes ontvangt van verschillende partijen. Het aanvragen van offertes via ons platform is zeer eenvoudig en binnen enkele minuten gedaan. De offertes ontvang je gratis en vrijblijvend. Uiteraard gaan we altijd zorgvuldig met je gegevens om en worden deze alleen gebruikt om offertes aan te vragen.

Besluit je om offertes aan te vragen via onze website, dan is het wel van belang dat je de klus zo goed mogelijk probeert te beschrijven. Vul bij je aanvraag in hoeveel m² je gevel is, en wat voor type gevel je hebt. Op die manier kunnen de gevelreinigers een betrouwbare offerte opstellen.