• Home
  • Kosten gevelreiniging

Kosten gevelreiniging

Als je een ontzettend vieze gevel hebt, kan het een goed idee zijn om de gevel eens schoon te laten maken. De kosten gevelreiniging vallen erg mee als je deze opweegt tegen de voordelen. De mooiste woning kan zijn charme verliezen als de gevel vies is. Het is dus een goed idee om je gevel door een expert te laten reinigen als dit  ook voor jouw woning geldt. Ben je benieuwd naar de kosten gevelreiniging? Op deze pagina vind je een goed overzicht van de kosten die je kunt verwachten.

Waarom voor gevelreiniging kiezen?

Gevelreiniging kent een hoop voordelen. Om te beginnen kan een schone gevel ervoor zorgen dat de waarde van je woning hoger wordt ingeschat. Dit omdat een woning met een vieze gevel er veel minder mooi uitziet. Ideaal dus als je van plan bent om je woning te verkopen! Bovendien kun je het ook zelf prettig vinden om je gevel te laten reinigen. Een vieze gevel is nu eenmaal onprettig om naar te kijken. Heeft iemand graffiti bij jou op de muur gespoten? Dan wil je dit waarschijnlijk ook zo snel mogelijk weg laten halen, zeker als het geen fraaie tekst of tekening is. Er zijn dus veel redenen om voor gevelreiniging te kiezen.

Gemiddelde kosten gevelreiniging

De kosten gevelreiniging zijn afhankelijk van een aantal factoren. De meeste gevelreinigers zullen een factuur opstellen op basis van het aantal vierkante meter dat gereinigd is. Wil je graag een beeld van wat je ongeveer zal betalen voor het reinigen van de gevel? Dan kan onderstaande tabel je wellicht een beeld van de kosten geven. Houd er wel rekening mee dat je het best offertes kunt aanvragen om echt een goed beeld van de kosten gevelreiniging te krijgen.

Soort gevelreinigingKosten gevelreiniging
Gevel zandstralenGemiddeld € 13 tot € 17 per m²
Chemisch reinigenGemiddeld € 17 tot € 20 per m²
StoomreinigenGemiddeld € 8 per m²
Impregneren van de gevelGemiddeld € 7 tot € 10 per m²

De kosten in de bovenstaande tabel zijn inclusief btw, arbeidskosten en materiaalkosten.

Laat het reinigen van de gevel aan een vakman over

Als je kosten gevelreiniging wilt besparen, overweeg je wellicht om zelf de gevel te reinigen. Dat is over het algemeen echter niet aan te raden. Het reinigen van de gevel vergt immers voldoende ervaring. Om te beginnen is niet iedere vorm van gevelreiniging geschikt voor ieder type gevel. Sommige gevels kunnen bijvoorbeeld niet goed tegen schoonmaakmiddelen met een hoge zuurgraad. De vakman is in staat om te beoordelen welke vorm van gevelreiniging hij het best kan gebruiken. Overigens kan je jezelf tijdens het reinigen van de gevel ook bezeren als je niet goed weet wat je doet.

Hoe komen de kosten gevelreiniging tot stand?

Hierboven heb je een tabel kunnen inzien met daarin de gemiddelde kosten. De kosten komen echter aan de hand van verschillende factoren tot stand. Het oppervlak speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Hoe meer vierkante meter je laat aanpakken, hoe lager de kosten per m² doorgaans liggen. Ook zullen de kosten per vorm van gevelreiniging verschillen. Bovendien is het grootste deel van de kosten gevelreiniging opgebouwd uit arbeidskosten. Dat betekent ook dat de tarieven per partij enorm kunnen verschillen. De materiaalkosten beslaan ongeveer één derde van de prijs, en de voorrijkosten slechts een aantal procent.

Kies je voor extra opties, dan betaal je hier uiteraard ook extra voor. Laat je bijvoorbeeld voegwerk uitvoeren, dan zal dit de prijs ook doen stijgen. Ook kiezen veel mensen ervoor om de gevel te impregneren na het reinigen. Ook dit heeft uiteraard invloed op de totale kosten.

Verschillende vormen van gevelreiniging

De kosten gevelreiniging zijn dus ook afhankelijk van welk type gevelreiniging er gebruikt wordt. Hieronder zullen we de verschillende manieren omschrijven. Zo wordt het eenvoudiger om een geschikte vorm van gevelreiniging te kiezen.

Het zandstralen van de gevel

Het zandstralen van de gevel is doorgaans de duurste vorm van gevelreiniging. Deze vorm wordt vooral ingezet als er sprake is van hardnekkig vuil. Bij dit type gevelreiniging wordt hard materiaal onder hoge druk tegen de muur gespoten. Zo wordt het bovenste laagje van de gevel afgeschuurd. Het vuil wordt op deze manier ook efficiënt verwijderd. Tegenwoordig wordt voor het zandstralen geen kwartszand meer gebruikt, zoals vroeger wel het geval was. Stralen met kwartszand kan namelijk slecht zijn voor de gezondheid. Tegenwoordig kiest men er voornamelijk voor om te stralen met gritkorrels.

Chemisch reinigen van de gevel

De gevel kan ook gereinigd worden met schoonmaakmiddel. Deze vorm van gevelreiniging noemen we chemisch reinigen. Er kan in dit geval voor een zuur of een base schoonmaakmiddel gekozen worden. Welk type schoonmaakmiddel gekozen wordt, is afhankelijk van het type gevel en het soort vuil. Door middel van chemisch reinigen kun je onder andere graffiti op je woning aanbrengen.

De gevel stoomreinigen

Bij stoomreiniging wordt water eerst dusdanig verhit dat het stoom wordt. Vervolgens wordt dit stoom onder hoge druk tegen de gevel aangespoten. De kosten gevelreiniging zijn voor deze methode het laagst. Desondanks is veel vuil ook te verwijderen door middel van stoomreinigen. Deze methode is vooral effectief als je een vieze aanslag wilt verwijderen. Als er sprake is van hardnekkiger vuil, dan kan deze vorm van gevelreiniging minder effectief zijn.

Welke vorm van gevelreiniging kies jij?

Als je een specialist inhuurt voor het reinigen van de gevel, is het belangrijk om niet alleen op de kosten gevelreiniging te letten. Het is ook belangrijk dat de vorm van gevelreiniging goed op jouw gevel aansluit en dat het vuil effectief verwijderd kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld chemische reiniging gebruiken om klimop te verwijderen. Zandstralen is aan te raden voor zeer hardnekkig vuil. Stoomreiniging is geschikt voor een gevel met een vuile aanslag.

Voegen herstellen of de gevel impregneren

Laat je ook de voegen herstellen en/of de gevel impregneren? Dan zullen de kosten hoger oplopen. Echter, zorgt het herstellen van de voegen er wel voor dat de gevel er weer echt als nieuw uitziet. Het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat je woning beter beschermd wordt tegen vocht. Bovendien blijft de woning op die manier langer mooi. Het impregneren van de gevel is dus zeker geen gek idee als je de gevel hebt laten herstellen.

Tips voor het besparen op de kosten gevelreiniging

Er zijn veel manieren om op de kosten te besparen als je een gevelreiniger inhuurt. We hebben hieronder verschillende tips voor je opgesomd. Zo kun je een groot deel op de totale kosten besparen. Dat maakt het reinigen van de gevel een stuk aantrekkelijker.

1. Het vergelijken van verschillende offertes

De kosten gevelreiniging bestaan voor een groot deel uit de arbeidskosten, zoals je op deze pagina hebt kunnen lezen. Dat houdt ook in dat de verschillen tussen de tarieven van gevelreinigers vrij groot kunnen zijn. Als je kosten wilt besparen, is het dus aan te raden om de offertes van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Dit doe je eenvoudig via onze website.

2. Met de buren een gevelreiniger benaderen

Als je buren ook een buitengevel hebben die nodig gereinigd moet worden, dan kan het een goed idee zijn om samen met hen een vakman te benaderen. De gevelreiniger zal in veel gevallen dan een kwantumkorting verstrekken. Het levert de gevelreiniger immers ook meer op als hij twee gevels naast elkaar kan reinigen.

3. Een partij nabij je eigen woonplaats inschakelen

Als je een voordelige partij nabij je eigen woonplaats vindt, dan is het aan te raden om voor die partij te kiezen. Je betaalt, net als voor veel andere diensten, voorrijkosten als je een gevelreiniger langs laat komen. Die voorrijkosten zullen hoger liggen naarmate het bedrijf in kwestie verder van je woning vandaan zit.

Kosten gevelreiniging vergelijken

Kosten gevelreiniging kun je eenvoudig vergelijken door offertes op te vragen via onze website. Wij zullen ervoor zorgen dat je offertes van verschillende gevelreinigers ontvangt. Het aanvragen van offertes is gratis en bovendien ook vrijblijvend. Binnen een aantal minuten kun je al een aanvraag hebben ingediend. Hierna zal je een aantal werkdagen moeten wachten voordat je de offertes ontvangt en kunt vergelijken.

Dien je een aanvraag in via de website? Zorg er dan voor dat je de klus zo goed mogelijk beschrijft. Geef dus aan wat voor gevel je hebt en van wat voor vuil er sprake is. Op die manier kunnen de gevelreinigers betrouwbare offertes opstellen.