• Home
  • Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen

Graffiti op de gevel kan de uitstraling van je woning of bedrijfspand enorm beïnvloeden. Heb je graffiti op je gevel die je graag wilt laten verwijderen? Gelukkig kun je graffiti verwijderen door een gevelreiniger in te schakelen. Er zijn verschillende technieken waarmee een gevelreiniger graffiti kan verwijderen. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Op deze pagina lees je alles over de verschillende manieren om graffiti te verwijderen, en de kosten die daarbij komen kijken. Via onze website is het ook mogelijk om offertes van verschillende gevelreinigers te vergelijken.

De kosten voor graffiti verwijderen

Wat het kost om de graffiti van je gevel te verwijderen, is afhankelijk van het oppervlak en de techniek die gebruikt wordt om de graffiti te verwijderen. Hoe meer graffiti er op de gevel te vinden is, hoe duurder het dus zal worden om dit weer te verwijderen.

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten voor de verschillende technieken waarmee graffiti verwijderd kan worden. In de praktijk zal iedere gevelreiniger andere kosten rekenen. Wil je dus echt een goed beeld van de prijzen, dan kun je het best offertes aanvragen.

Techniek waarmee graffiti verwijderd wordtDe gemiddelde kosten
Stoomreiniging€ 5 tot € 15 per m²
Chemisch reinigen€ 5 tot € 15 per m²
Zandstralen€ 10 tot € 20 per m²

Graffiti verwijderen op welke manier?

Graffiti verwijderen kan dus met de drie vormen van gevelreiniging uit de tabel hierboven. Als elke methode van gevelreiniging even efficiënt was, is de keuze natuurlijk al snel gemaakt. In dat geval zou je het best voor de goedkoopste vorm van gevelreiniging kunnen kiezen. In de praktijk is de methode die benodigd is afhankelijk van het type graffiti. Niet alle graffiti is even gemakkelijk te verwijderen.

We zullen de verschillende vormen van gevelreiniging hieronder beschrijven, zodat het eenvoudiger wordt om een methode te kiezen. Wanneer je na het lezen van deze pagina twijfelt, kun je het best een specialist om advies vragen. Deze kan namelijk het best beoordelen hoe hardnekkig de graffiti is.

Graffiti verwijderen door middel van stoomreiniging

Bij stoomreiniging wordt water dusdanig verhit dat er stoom ontstaat. Dit stoom wordt vervolgens onder hoge druk tegen de graffiti aan gespoten. Met een beetje geluk zal de graffiti vervolgens oplossen. Deze methode is relatief goedkoop. Echter, zijn er ook graffitis die niet goed op deze manier verwijderd kunnen worden. Ook als er veel lagen graffiti over elkaar heen gespoten zijn, wordt het lastig om de graffiti door middel van stoomreiniging te verwijderen.

Graffiti verwijderen door middel van chemisch reinigen

Soms is men dus niet in staat om graffiti te verwijderen door middel van stoomreiniging. In dit geval is chemisch reinigen vaak een betere oplossing. De gevelreiniger zal dan een reinigingsmiddel gebruiken om de graffiti te verwijderen. Vooraf zal de vakman altijd controleren welke reinigingsmiddelen wel of niet geschikt zijn voor jouw gevel.

Graffiti weghalen door te zandstralen

Zandstralen is de meest effectieve manier om graffiti te verwijderen. Het stralingsmateriaal wordt met veel kracht tegen de graffiti aan gespoten. Het bovenste laagje van je gevelstenen slijt hierdoor weg. Zelfs de meest hardnekkige graffiti wordt met behulp van deze methode eenvoudig verwijderd. Echter, kan er lichte schade aan de gevel ontstaan. Tegenwoordig wordt voor het zandstralen geen kwartszand meer gebruikt, maar een ander stralingsmateriaal (gritkorrels bijvoorbeeld). Zandstralen met kwartszand is namelijk zeer slecht voor de gezondheid en daarom al een lange tijd verboden.

Graffiti in de toekomst voorkomen

Is de graffiti eenmaal verwijderd door een expert? Dan is het natuurlijk fijn als de graffiti niet meer terugkomt. Als de graffiti door een vandalist is aangebracht, dan weet je uiteraard niet of dit het geval zal zijn. Om er zeker van te zijn dat je niet nog eens voor hetzelfde probleem komt te staan, kun je een speciale coating laten aanbrengen. Die coating zorgt ervoor dat, als er nog eens graffiti op de gevel wordt aangebracht, dit eenvoudiger te verwijderen is.

Laat het verwijderen van graffiti over aan een vakman

Het is niet eenvoudig om graffiti te verwijderen. Graffiti verf is over het algemeen vrij hardnekkig en gemaakt om goed tegen de verschillende weersomstandigheden te kunnen. Het is daarom niet mogelijk om de graffiti te verwijderen zonder de technieken die we hierboven benoemd hebben. Deze technieken kun je het best door een specialist laten uitvoeren. Als iemand zonder ervaring gaat stoomreinigen of zandstralen, kan dit gevaarlijk zijn en tot verwondingen leiden. Daarnaast kan er schade aan de gevel ontstaan als de verschillende reinigingstechnieken niet goed worden uitgevoerd.

Laat graffiti verwijderen dus altijd aan een expert over. Een vakman weet precies welke reinigingsmiddelen en/of -technieken hij het best voor jouw gevel kan gebruiken. Hierdoor wordt de graffiti goed verwijderd en zal de gevel verder geen schade oplopen.

Bespaartips voor graffiti verwijderen

Het is uiteraard niet prettig als je met hoge kosten te maken krijgt omdat een ander graffiti op je gevel heeft gespoten. Gelukkig zijn er wel een aantal handige manieren om geld te besparen op het verwijderen van graffiti. Door onderstaande tips op te volgen kun je relatief veel geld besparen.

1. Offertes vergelijken

Laat je graffiti verwijderen, dan is het goed om bewust te zijn van de prijsverschillen tussen diverse gevelreinigers. Door offertes van gevelreinigers te vergelijken, kun je geld besparen. Zo wordt het namelijk eenvoudig om een voordelige gevelreiniger te vinden. Het vergelijken van offertes doe je het best via ons platform. Je kunt bij ons een aanvraag indienen om offertes te ontvangen van verschillende gevelreinigers.

2. Ga na of je buren ook graffiti willen verwijderen

Als iemand graffiti bij jou op de gevel heeft gespoten, is het mogelijk dat hetzelfde bij een van je buren is gebeurd. In dat geval is het aan te raden om eens met je buren te overleggen of zij de graffiti ook laten verwijderen. In dat geval kunnen jullie samen een gevelreiniger inschakelen en krijgen jullie wellicht ook korting. De gevelreiniger heeft zo namelijk meer werk en hoeft slechts één keer te rijden.

3. Schakel een gevelreiniger bij jou uit de buurt in

Ook bij jou in de buurt zit vast en zeker een gevelreiniger. Je betaalt minder aan voorrijkosten als de gevelreiniger minder ver hoeft te reizen. Over het algemeen zal een gevelreiniger namelijk ook voorrijkosten in rekening brengen. Door voor een gevelreiniger uit de buurt te kiezen, kun je een percentage op de kosten besparen. Dit gaat echter niet altijd op. Hanteert een gevelreiniger die iets verder woont zeer aantrekkelijke tarieven, dan kan de totaalprijs bij die gevelreiniger alsnog goedkoper uitvallen.

Offertes vergelijken voor graffiti verwijderen

Wil je graffiti laten verwijderen door een specialist, dan zijn er verschillende partijen om uit te kiezen. Omdat verschillende gevelreinigers ook andere tarieven hanteren, kun je geld besparen door de partijen met elkaar te vergelijken. Vraag offertes aan via ons platform als je offertes van verschillende gevelreinigers naast elkaar wilt kunnen leggen. Met slechts één aanvraag ontvang je offertes van meerdere gevelreinigers. Het indienen van de aanvraag duurt slechts een paar minuten en is gratis en vrijblijvend. Je persoonlijke gegevens worden enkel gebruikt voor het aanvragen van de orders.

Als je offertes via ons aanvraagt, is het belangrijk om de graffiti goed te beschrijven. Hoeveel m² beslaat de graffiti? En gaat het om een dikke laag graffiti of is het slechts een kleine laag? Als je de graffiti goed beschrijft, wordt het voor de specialist eenvoudiger om een offerte op te stellen.

Binnen een aantal werkdagen heb je de offertes voor het verwijderen van graffiti al ontvangen. Zo kun je de offertes snel naast elkaar leggen en een goedkope partij inschakelen om de graffiti te verwijderen.