• Home
  • offerte gevelreiniging

Offerte gevelreiniging

Je gevel laten reinigen is een van de betere manieren om de uitstraling van je woning snel te verbeteren. De gevel van je woning heeft een grote invloed op de algehele uitstraling van de woning. Is de gevel bijvoorbeeld bedekt met een groene aanslag, dan gaat dit enorm ten koste van de uitstraling van je woning. Het reinigen van de gevel zorgt ervoor dat jouw gevel er weer als nieuw uitziet. Genoeg redenen dus om een offerte gevelreiniging aan te vragen! Op deze pagina lees je alle benodigde informatie over gevelreiniging en de kosten hiervan. Ook bieden we je de mogelijkheid om offertes aan te vragen via ons platform.

De belangrijkste voordelen van het reinigen van de gevel

Het inschakelen van een gevelreiniger is zeker geen gek idee. Zelf woon je uiteraard het liefst in een woning die er goed uitziet, en gevelreiniging zal de uitstraling zeker bevorderen. Daarnaast zal een woning met een schone gevel ook snel duurder worden ingeschat. Daarom kan het een goed idee zijn om de gevel te laten reinigen als je van plan bent om de woning te verkopen. In bepaalde gevallen kan het extra prettig zijn om de gevel snel gereinigd te hebben. Heeft iemand bijvoorbeeld graffiti op je woning gespoten? Dan kan het prettig zijn om de gevel snel te laten reinigen. Zeker omdat vandalisten doorgaans geen mooie tekeningen maken, maar vaak juist onfraaie teksten en afbeeldingen.

Welke prijs kun je verwachten op de offerte gevelreiniging?

De prijs die op de offerte gevelreiniging zal staan, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Om te beginnen zullen de tarieven van iedere partij weer verschillende zijn. Omdat een groot gedeelte van het de totale kosten uit arbeidskosten bestaat, is er ook sprake van grote prijsverschillen. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van het type gevelreiniging. Er zijn immers verschillende manieren om de gevel te reinigen.

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten per m² gevel dat gereinigd moet worden. Deze kosten zijn inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en btw. Houd er wel rekening mee dat op de offerte gevelreiniging doorgaans ook nog voorrijkosten zullen staan.

Manier om gevel te reinigenTe verwachten prijs
Gevel zandstralenGevel zandstralen€ 13 tot € 17 per m²
Chemisch reinigen€ 17 tot € 20 per m²
StoomreinigenOngeveer € 8 per m²
Impregneren€ 7 tot € 10

De tarieven zullen per partij verschillen. Als je echt een goed beeld van de prijs wilt, is het dus aan te raden om een offerte gevelreiniging aan te vragen.

Is het niet mogelijk om zelf de gevel te reinigen?

In principe is het wel mogelijk om zelf de gevel te reinigen, maar dit kunnen we ook sterk afraden. Alhoewel dit een manier is om geld te besparen, kunnen de resultaten enorm tegenvallen. Je hebt de juiste middelen nodig om de gevel op professionele wijze te reinigen. Daar komt ook nog eens bij dat niet iedere vorm van gevelreiniging geschikt zal zijn voor je gevel. Gebruik je bijvoorbeeld het verkeerde reinigingsmiddel, dan kunnen er vlekken op de gevel ontstaan. Als je niet oplet wat je doet, kun je bovendien jezelf of anderen verwonden. Laat gevelreiniging dus altijd aan een specialist over.

Welke vorm van gevelreiniging voor jouw gevel?

Er zijn een aantal manieren waarop een gevel gereinigd kan worden. Voor sommige gevels kan een bepaalde vorm van gevelreiniging minder geschikt zijn. Belangrijk is bovendien dat het reinigen ook echt tot een schone gevel leidt. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste offerte gevelreiniging aanvraagt. Een specialist kan echter ook met je meedenken over welke vorm van gevelreiniging in jouw geval de beste keuze zal zijn.

Stoomreinigen

De prijs op de offerte gevelreiniging zal doorgaan het laagste liggen als je voor stoomreinigen kiest. Bij stoomreiniging wordt water verhit tot zeer hoge temperaturen. Hierdoor komt er stoom vrij en dit wordt vervolgens onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Hierdoor zal een vieze aanslag op de gevel al snel loslaten. Stoomreinigen is echter minder effectief als er sprake is van zeer hardnekkig vuil.

Zandstralen

Als je een offerte gevelreiniging aanvraagt, dan is zandstralen duurder dan stoomreinigen. De prijs zal doorgaans hetzelfde zijn of net iets lager liggen dan de prijs voor chemisch reinigen. Zandstralen werkt ook op basis van hoge druk. Alleen wordt er nu geen stoom gebruikt, maar worden er harde korrels tegen de gevel gespoten. Die korrels zorgen ervoor dat een laagje materiaal van de gevel wordt gesleten. Ook het vuil dat op de gevel aanwezig is, zal op deze manier eenvoudig te verwijderen zijn. Het nadeel van zandstralen is dat het sommige gevels kan beschadigen.

Chemisch reinigen

De gemiddelde prijs voor chemisch reinigen ligt net iets hoger dan voor zandstralen. Voor chemische reiniging kunnen verschillende schoonmaakmiddelen gebruikt worden. Welk middel gebruikt wordt, is afhankelijk van het materiaal van de gevel. Ook het type vuil heeft invloed op welk schoonmaakmiddel het meest efficiënt zal zijn. Het is belangrijk dat de gevelreiniger het juiste middel gebruikt, want anders kan de gevel beschadigen.

Besparen op de offerte gevelreiniging

Ben je van plan om een offerte gevelreiniging aan te vragen? Dan hebben we hieronder een aantal tips voor je opgesomd, waarmee je geld kunt besparen. Zo ben je een stuk goedkoper uit als je een gevelreiniger inhuurt.

1. Vraag meerdere offertes aan

Vraag niet één offerte gevelreiniging aan, maar doe dit bij verschillende partijen. Dit kan eenvoudig via ons platform. Door verschillende partijen om een offerte te vragen, heb je de mogelijkheid om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo kun je een goedkope partij inhuren. Dit kan je een hoop geld schelen, want merendeel van de kosten voor gevelreiniging bestaat uit de arbeidskosten.

2. Bespreek eens met de buren of zij een gevelreiniger nodig hebben

Het kan ook een uitstekend idee zijn om samen met de buren een offerte gevelreiniging aan te vragen. Als de woning van je buren ook een vieze gevel heeft, zijn zij mogelijk ook wel geïnteresseerd in de diensten van de gevelreiniger. Bij veel gevelreinigers zul je dan een kwantumkorting ontvangen. Hierdoor zal de prijs voor gevelreiniging veel lager liggen.

3. Kies voor een plaatselijke gevelreiniger

De kosten voor gevelreiniging bestaan voor een klein percentage ook uit de voorrijkosten. Het kan om die reden een goed idee zijn om een plaatselijke gevelreiniger in te huren. Omdat de voorrijkosten slechts een klein percentage van de totale kosten zijn, blijft het wel belangrijk om de tarieven van verschillende gevelreinigers met elkaar te vergelijken.

Offerte gevelreiniging aanvragen?

Wil je graag een offerte gevelreiniging aanvragen bij verschillende gevelreinigers? Dit is een uitstekend idee, want zo kun je de prijzen goed met elkaar vergelijken. Het aanvragen van offertes doe je eenvoudig via onze website. Zo heb je binnen een mum van tijd de partij met de scherpste tarieven gevonden! Het indienen van het aanvraagformulier duurt slechts enkele minuten. De gegevens die je opgeeft in het formulier, zullen we alleen gebruiken om de offertes aan te vragen. Heb je de aanvraag eenmaal voltooid, dan zul je enkele dagen moeten wachten. Vervolgens ontvang je vrijblijvende offertes van verschillende gevelreinigers. Uiteraard is het indienen van een aanvraag via onze website gratis.