• Home
  • Verf verwijderen

Verf verwijderen

Heb je de gevel van je woning ooit laten verven, maar ben je inmiddels uitgekeken op de verflaag? Of is er graffiti aangebracht op je woning door een vandalist? Dan is het goed om te weten dat je de verf verwijderen kunt. Een professionele gevelreiniger is in staat om jouw gevel weer naar zijn originele staat te herstellen. Hiervoor kan de gevelreiniger gebruik maken van verschillende technieken. De kosten die je betaalt voor verf verwijderen, zijn ook afhankelijk van welke techniek er gebruikt wordt.

Vraag jij je af hoe verf van je gevel verwijderd kan worden? Of wil je graag een beeld van de kosten die je kunt verwachten? Na het lezen van deze pagina heb je meer duidelijkheid. Behalve dat je op deze pagina veel informatie vindt, is het ook mogelijk om offertes aan te vragen en te vergelijken via onze website. Zo betaal je nooit te veel als je verf van je gevel laat verwijderen door een expert.

Wat kost verf verwijderen?

Wat je betaalt voor het verwijderen van verf, is afhankelijk van de techniek die gebruikt moet worden. Overigens zal niet iedere gevelreiniger dezelfde prijzen hanteren. Daarom is het ook een goed idee om offertes aan te vragen en zodoende de prijzen te vergelijken.

Hieronder vind je een tabel met de gemiddelde kosten voor gevelreiniging. Zo kun je alvast een beeld krijgen van wat het reinigen van de gevel je zal kosten. De prijs die je uiteindelijk betaalt voor het verwijderen van de verf, kan afwijken van de prijzen uit onderstaande tabel.

Manier om verf te verwijderenGeschatte kosten
Stoomreiniging€ 5 tot € 15 per m²
Chemisch reinigen€ 5 tot € 15 per m²
Zandstralen€ 10 tot € 20 per m²

Verf verwijderen op welke manier?

Het is zeker aan te raden om je eens in de verschillende technieken te verdiepen. Niet alle technieken zijn even geschikt voor ieder soort verf. Zo kun je verf over het algemeen niet eenvoudig verwijderen door middel van stoomreinigen. Er zijn echter wel uitzonderingen. Als de verf niet hardnekkig is, kun je de verf mogelijk wel verwijderen door middel van stoomreiniging. Het is dan ook aan te raden om je eens goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Hieronder worden de verschillende manieren om de gevel te reinigen nog eens goed beschreven. Zo weet je precies wat de verschillende technieken inhouden en kun je ook beter inschatten welke vorm van gevelreiniging in jouw geval het meest geschikt zal zijn. Weet je niet goed hoe je de verf op jouw gevel het best kunt verwijderen? Dan is het aan te raden om dit eens te bespreken met een professionele gevelreiniger.

Stoomreiniging

Stroomreiniging is de goedkoopste vorm van gevelreiniging. Hierbij wordt stoom onder hoge druk tegen de gevel aangespoten. Het gevolg is dat vuil los zal laten. Vaak is verf echter lastiger te verwijderen op deze manier. Is je gevel ooit geschilderd met professioneel materiaal? Dan zal stoomreiniging waarschijnlijk niet geschikt zijn om de verf mee te verwijderen. Zijn er enkele vegen verf aangebracht door een vandalist? Dan is stoomreiniging wellicht wel geschikt, afhankelijk van hoe hardnekkig de verf is.

Chemisch reinigen

Een goede manier om verf te verwijderen, is door middel van chemisch reinigen. Er wordt in dit geval een schoonmaakmiddel gebruikt, om ervoor te zorgen dat de verf loslaat. Welk schoonmaakmiddel zal volstaan, is afhankelijk van het type verf dat er gebruikt is. De vakman heeft professionele schoonmaakmiddelen en weet precies welke middelen hij het best kan gebruiken. Chemisch reinigen is een effectieve manier om verf van je gevel te verwijderen.

Zandstralen

Zandstralen is een zeer krachtige vorm van gevelreiniging. Deze techniek werkt zo goed omdat er met veel kracht stralingsmateriaal tegen de gevel aan wordt gespoten. Hierdoor schuurt het bovenste laagje van de gevel weg. Vanzelfsprekend zal de verf op deze manier dus ook verdwijnen. Zandstralen dien je over te laten aan een expert, omdat deze techniek de gevel anders kan beschadigen. Een vakman weet de schade aan je gevel te beperken. Bovendien kan de vakman goed inschatten of jouw gevel wel geschikt is om te zandstralen.

Tegenwoordig wordt voor zandstralen niet langer kwartszand gebruikt. Men maakt tegenwoordig gebruik van andere stralingsmaterialen, zoals gritkorrels. Dit omdat zandstralen met kwartszand erg schadelijk kan zijn voor de luchtwegen.

Graffitiverf verwijderen?

De hierboven genoemde technieken worden ook gebruikt om graffiti te verwijderen. Wil je graffiti van je gevel verwijderen? Ook in dat geval kun je via deze pagina offertes aanvragen om prijzen te vergelijken. Het is goed om te weten dat je de gevel ook van een speciale coating kunt voorzien, waardoor graffiti voortaan een stuk eenvoudiger te verwijderen is.

Verf laat je het best verwijderen door een specialist

Als je verf wilt verwijderen, is het verstandig om dit aan een vakman over te laten. Zeker als de verf bewust is aangebracht, wordt er voor de buitengevel doorgaans een hardnekkige verf gekozen. De verf moet immers bestand zijn tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Meestal is de verf dus niet eenvoudig te verwijderen. Daarnaast is het ook van belang dat de gevel niet op een andere manier wordt aangetast als je deze laat reinigen. Zo is bijvoorbeeld niet ieder soort gevel geschikt om te zandstralen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er schade aan de gevel ontstaat.

Een professionele gevelreiniger zal goed kunnen inschatten welke techniek het meest geschikt is om de verf van de gevel te verwijderen. Zo kun je er zeker van zijn dat de verf straks echt weg is.

Geld besparen op verf verwijderen

Wil je verf van je gevel verwijderen? Dan is het prettig om te weten dat je gebruik kunt maken van verschillende bespaartips. Door de verschillende tips met elkaar te combineren, kun je een hoop geld besparen op het verwijderen van verf.

1. Vergelijken van offertes

De prijsverschillen tussen gevelreinigers zijn vrij groot. Het is dan ook aan te raden om de prijzen goed met elkaar te vergelijken. Je kunt via onze website verschillende offertes opvragen en deze vervolgens vergelijken. Zo wordt het eenvoudig om een goedkope gevelreiniger te vinden.

2. Kies voor een plaatselijke partij

Over het algemeen betaal je ook voorrijkosten als je een gevelreiniger inhuurt. Als je een plaatselijke partij inhuurt, liggen die kosten veel lager of worden er soms zelfs helemaal geen voorrijkosten gerekend. Het kan dan ook een goed idee zijn om voor een plaatselijke partij te kiezen.

3. Kwantumkorting

Hebben je buren ook nog de diensten van een gevelreiniger nodig? Dan is het aan te raden om samen met je buren contact op te nemen met een gevelreiniger. Op die manier kunnen jullie namelijk in aanmerking komen voor kwantumkorting.

Offertes aanvragen voor verf verwijderen

Wil je graag offertes vergelijken voor verf verwijderen? Dat doe je zeer gemakkelijk via onze website. Het indienen van je offerteaanvraag is al binnen enkele minuten gebeurd. Je gegevens gebruiken we alleen voor het aanvragen van de offertes. Binnen een aantal werkdagen heb je al verschillende offertes om met elkaar te vergelijken. Het aanvragen van de offertes is volledig vrijblijvend en bovendien gratis. Zo wordt het eenvoudig om geld te besparen op kosten van de gevelreiniger als je verf wilt laten verwijderen.