• Home
  • Voegrenovatie

Voegrenovatie

Wanneer je de eigenaar bent van een woning of een woning huurt, dan wil je waarschijnlijk dat je huis er zo goed mogelijk uitziet. Mocht het voegwerk van je woning niet in orde zijn, dan doet dit absoluut wat met de uitstraling van je woning in negatieve zin. Juist daarom is het zeker een aanrader om voor voegrenovatie te kiezen mocht dit tot je mogelijkheden behoren. Wanneer de voegen worden hersteld, dan zal je dit meteen zien. Het is niet alleen goed voor de uitstraling van je woning, maar ook voor de waarde van je huis. Wil jij je woning verkopen, dan kan het zeker een goed idee zijn om de voegen te renoveren. De kans dat je je woning dan sneller verkoopt voor een hogere prijs wordt een stuk groter.

Mocht jij geïnteresseerd zijn in voegrenovatie, dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Onderstaand gaan we het namelijk hebben over de kosten van voegrenovatie en gaan we je vertellen wat de mogelijkheden en wat je kunt verwachten. Ook bieden we jou de mogelijkheid om offertes op te vragen en deze zodoende met elkaar te vergelijken.

Kies voor een specialist

Heb jij geen ervaring met voegrenovatie? Dan raden wij het je absoluut af om hier zelf mee aan de slag te gaan. De kans is groot dat je de gevelstenen beschadigd als je zelf aan de slag gaat zonder ervaring. Ook zal het resultaat minder mooi zijn en daarom is het verstandig om voor een specialist te kiezen. Een professionele vakman weet precies wat hij doet en zal voor het beste resultaat zorgen.

Wat zijn de kosten?

Mocht jij voor een voegrenovatie willen gaan, dan ben je waarschijnlijk ook benieuwd naar wat de kosten zijn. In deze alinea gaan we jou vertellen wat voegrenovatie gaat kosten. Hierbij ben je echter wel afhankelijk van verschillende factoren. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de kosten afhankelijk zijn van de partij die je inschakelt en van de hoeveelheid voegwerk. Ook zijn de kosten afhankelijk van het soort voegen. Mocht jij je voegen willen laten vervangen, dan is het goed om te weten dat dit in veel gevallen gecombineerd wordt met gevelreiniging. Kortom, door deze verschillende factoren is het lastig om de kosten goed in beeld te brengen. Echter hebben wij dit onderstaand zo goed mogelijk geprobeerd. We hebben hierbij gekozen voor een prijs per vierkante meter voor verschillende soorten voegwerken. Wil jij een nog beter beeld krijgen van de prijzen? Kies er dan voor om offertes bij verschillende vakmensen op te vragen. Zo krijg je al helemaal een goed beeld.

Type voegwerkGemiddelde kosten
Platvol voegen€ 7 tot € 13 per m²
Verdiepte voegen€ 7 tot € 13 per m²
Schaduwvoegen€ 7 tot € 13 per m²
Teruggehouden voegen€ 7 tot € 13 per m²
Snijvoegen€ 55 tot € 100 per m²
Knipvoegen€ 55 tot € 100 per m²

Wat zijn de totale kosten?

Bovenstaand vertelden we al dat de wanneer het voegwerk vervangen wordt er meestal ook voor wordt gekozen om de gevel te laten reinigen. Het laten reinigen van de gevel kan op verschillende manieren. Hierbij is men wel afhankelijk van het type gevel en de hoeveelheid vuil dat aanwezig is op de gevel. Op basis van deze factoren zal de vakman aangeven voor welke methode het beste gekozen kan worden. Hij kan ervoor kiezen om chemisch te reinigen, te zandstralen of stoomreinigen. Om een goed beeld te krijgen van de exacte kosten raden we het je aan om via onze website offertes van verschillende aanbieders op te vragen. Zo krijg je een goed beeld van de prijzen die er gevraagd worden. Ook vind je op onze website verschillende pagina’s met meer informatie over gevelreiniging mocht je hierin geïnteresseerd zijn.

Renovatie van de gevel

Heb je een gevel die niet alleen vuil is, maar ook nog eens beschadigd is, dan zal je ook met de specialist moeten bespreken welke werkzaamheden er nog meer uitgevoerd moeten worden. Ook is het in veel gevallen verstandig om de gevel meteen te laten impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel langer in goede staat zal zijn. Ook heb je minder snel schade op het moment dat het vorst of er sprake is van vocht.

Offertes analyseren

Ben je van plan om een voegrenovatie uit te laten voeren en heb je al een offerte aangevraagd, dan is het aan te raden om deze offerte goed te analyseren. Staan alle hoofdwerkzaamheden wel op de factuur en staan overige kosten zoals voorrijkosten ook op de factuur? Bekijk dit goed, zo weet je zeker dat je straks niet voor verrassingen komt te staan. Ook weet je hierdoor zeker dat je gevel er na de werkzaamheden weer zo goed als nieuw uit komt te zien. Aan te raden is om voor een kwalitatieve aanbieder te kiezen. Het werk wordt dan in een keer goed gedaan en hierdoor heb je er weer langer plezier van. Een goede aanbieder betekent niet altijd dat de betreffende aanbieder duur is. Wil jij er zeker van zijn dat je voor een goede aanbieder kiest, zorg er dan altijd voor dat je reviews leest van een bepaalde aanbieder. Zo kan je leren van ervaringen van andere mensen.

Geld besparen op je voegrenovatie

Geld besparen op je voegrenovatie doe je absoluut niet door zelf zonder ervaring aan de slag te gaan. Zoals we al eerder vermeld hebben is de kans groot dat je voor beschadigingen zorgt. Hierdoor zal je alsnog een specialist in moeten schakelen en ben je alleen maar meer geld kwijt. Dit neemt niet weg dat er andere manieren zijn om geld te besparen op je voegrenovatie. Onderstaand hebben we drie tips voor je geformuleerd:

1. Schakel een plaatselijke vakman in

Een plaatselijke vakman inschakelen is de eerste tip die we je kunnen geven. Kies je ervoor om een vakman in te schakelen die van ver moet komen, dan zal je een hoop geld kwijt zijn aan voorrijkosten. Dit kan je dus voorkomen door een plaatselijke vakman in te schakelen. Deze hoeft niet van ver te komen, tevens gun je de klus dan ook aan iemand uit de regio en dat is altijd goed.

2. Kwantumkorting

Aan te raden is om na te gaan of kwantumkorting tot de mogelijkheden behoort. Kwantumkorting kan je krijgen als de buren bijvoorbeeld ook een voegrenovatie nodig hebben. De vakman krijgt dan in een keer twee klussen en kan dus korting geven. Ook hoeft hij maar een keer te rijden voor twee klussen. Vraag daarom altijd even aan je buren of zij er ook interesse in hebben.

3. Het opvragen van verschillende partijen

Geld besparen kan je ook doen door verschillende offertes op te vragen. Op deze manier kan je gemakkelijk aanbieders met elkaar vergelijken. Hierdoor kom je er al snel achter wat normale prijzen zijn. Je kunt veel geld besparen door offertes op te vragen. De ene partij rekent namelijk veel meer arbeidskosten dan de andere partij. Bedrijven bepalen grotendeels zelf de tarieven, hier kom je al snel achter als je offertes opvraagt. Kies je voor een partij met een scherpe prijs, kijk dan wel even goed of dit niet te mooi is om waar te zijn. Lees het contract door en kijk of er geen addertjes onder het gras zijn. Ook is het slim om nog even de reviews door te nemen. Zo krijg je al helemaal een goed beeld.