• Home
  • Gevelonderhoud

Gevelonderhoud

De gevel is een belangrijk onderdeel van je woning. Het kan de uitstraling enorm beïnvloeden. Is je gevel erg vies? Dan is het aan te raden om een vakman in te schakelen voor gevelonderhoud. De vakman kan de gevel in dit geval reinigen. Zo ziet de gevel er weer als nieuw uit. Is de gevel vervallen en moeten er reparaties worden uitgevoerd? Dan kan de vakman de gevel ook repareren. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en de kosten van gevelonderhoud? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!

Wat kost gevelonderhoud?

De kosten voor gevelonderhoud zullen per partij verschillen. Bovendien zijn de kosten sterk afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet de gevel gereinigd worden, dan kunnen hiervoor verschillende manieren gebruikt worden. Als er herstelwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, zullen de kosten nog hoger oplopen. Ook zijn de kosten afhankelijk van de afmetingen van de gevel. Het is dan ook moeilijk om een goed beeld van de kosten te geven. Wel kunnen we je een beeld geven van de gemiddelde kosten voor de verschillende werkzaamheden.

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor het reinigen en impregneren van de gevel:

Vorm van gevelreinigingGemiddelde kosten gevelonderhoud
Gevel zandstralen€ 13 tot € 17 per m²
Chemisch reinigen€ 17 tot € 20 per m²
StoomreinigenOngeveer € 8 per vierkante meter
Impregneren van de gevel€ 7 tot € 10 per vierkante meter

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten voor herstelwerkzaamheden aan de gevel:

Vorm van gevelrenovatieGemiddelde kosten gevelonderhoud
Vervangen van de gevelstenen€ 10 tot € 15 per vierkante meter
Het herstellen van voegwerk€ 9 tot € 12 per vierkante meter
Vervangen van dorpelsOngeveer € 35 per uur

Gevelonderhoud in de vorm van gevelreiniging

Is je gevel vies, dan kun je voor gevelonderhoud in de vorm van reiniging kiezen. Er zijn verschillende manieren waarop de gevel gereinigd kan worden. Welke vorm van reiniging het best is, is afhankelijk van de gevel en van het type vuil. Niet iedere gevel is bestand tegen iedere vorm van gevelreiniging. Bovendien is hardnekkig vuil niet door middel van ieder soort gevelonderhoud te verwijderen.

Zandstralen

Als gevelonderhoud vereist is, is zandstralen een effectieve manier om hardnekkig vuil te verwijderen. Bij het zandstralen worden korrels van een hard materiaal, zoals grit, tegen de gevel gespoten. Dit gebeurt onder hoge druk, waardoor de bovenste laag van de gevel als het ware wordt afgesleten. Hierdoor ziet de gevel er weer als nieuw uit. Het vuil wordt op deze manier ook vrij eenvoudig verwijderd.

Deze vorm van gevelonderhoud kan niet op iedere gevel worden aangebracht. Omdat het materiaal met hoge kracht tegen de gevel gespoten wordt, kunnen sommige gevels beschadigd raken. Een vakman zal dit echter prima kunnen inschatten.

Stoomreinigen

Stoomreinigen is een techniek waarmee milde aanslag van de gevel verwijderd kan worden. Als er sprake is van zeer hardnekkig vuil, is stoomreinigen niet altijd voldoende. Deze vorm van gevelonderhoud kan op vrijwel ieder soort gevel worden toegepast. Water wordt eerst zo verhit dat er stoom ontstaat en vervolgens onder hoge druk tegen de gevel gespoten.

Chemisch reinigen

Chemisch reinigen is een zeer effectieve vorm van gevelonderhoud. Met behulp van deze manier is vrijwel ieder soort vuil te verwijderen. Er zijn veel reinigingsmiddelen te verkrijgen die ingezet kunnen worden om de gevel schoon te maken. Afhankelijk van het type gevel en het type vuil kiest de vakman een geschikt reinigingsmiddel. Als het verkeerde reinigingsmiddel gebruikt zou worden, kan dit tot schade aan de gevel leiden. Daarom is het zeer belangrijk dat deze vorm van reiniging door een vakman wordt uitgevoerd.

Gevelonderhoud in de vorm van gevelrenovatie

Is de gevel vervallen? Dan is het belangrijk dat je op tijd voor gevelonderhoud kiest. Naarmate je langer wacht, zal de conditie van de gevel namelijk nog verder achteruitgaan. Als er scheuren in de gevel zitten, kan de vakman het best beoordelen op welke manier dit gerepareerd kan worden. In sommige gevallen zullen de gevelstenen deels vervangen moeten worden. De kosten voor het renoveren van de gevel kunnen dan ook enorm uiteenlopen.

Als de gevel hersteld moet worden, is dit het perfecte moment om de gevel ook gelijk te laten isoleren. Dit zal ervoor zorgen dat de kosten voor gevelonderhoud nog hoger oplopen, maar het bespaart je op de lange termijn veel geld aan energiekosten. Bovendien is een goed geïsoleerde woning meer waard.

Het impregneren van de gevel

Na gevelonderhoud kiest men er in veel gevallen voor om de gevel ook gelijk te laten impregneren. Er wordt dan een beschermlaag op de gevel aangebracht. Dankzij deze beschermlaag wordt de gevel beter beschermd tegen vocht en vorst. Bovendien wordt de gevel ook minder snel vies. Zo kun je dus langer blijven genieten van een gevel die er weer als nieuw uitziet. Vuil is bovendien gemakkelijker te verwijderen van een geïmpregneerde gevel.

Tips om te besparen op gevelonderhoud

Het is zeer belangrijk om gevelonderhoud tijdig uit te laten voeren. Echter, is het natuurlijk zonde als je te veel betaalt voor onderhoud aan de gevel van je woning. Gelukkig hebben wij een aantal handige tips voor je om te besparen op gevelonderhoud. Hieronder hebben we de beste tips voor je beschreven!

1. Bespaar op de voorrijkosten

De meeste vakmannen zullen ook voorrijkosten in rekening brengen als ze gevelonderhoud verrichten. De vakman maakt immers ook kosten om bij je woning te komen. De voorrijkosten zullen vaak een stuk lager liggen als je voor een plaatselijk bedrijf kiest.

2. Ga voor een kwantumkorting

Hebben je buren ook een gevel die in slechte staat verkeert? Dan kunnen jullie samen een expert benaderen voor gevelonderhoud. De kosten zullen dan lager liggen, omdat je over het algemeen een kwantumkorting zal krijgen. De klus wordt voor de gevelexpert op deze manier ook een stuk aantrekkelijker. Bovendien hoeft hij slechts een keer te rijden.

3. Vergelijk offertes

Omdat het merendeel van de kosten voor gevelonderhoud uit arbeidskosten bestaat, valt hier ook veel geld op te besparen. Door offertes te vergelijken, wordt het eenvoudig om een partij te vinden die scherpe tarieven hanteert. Op deze manier kun je ontzettend veel geld besparen.

Offertes voor gevelonderhoud vergelijken

Via ons platform is het mogelijk om offertes aan te vragen voor gevelonderhoud door verschillende partijen. Zo kun je de kosten eenvoudig vergelijken. Wil je gevelonderhoud laten uitvoeren? Beschrijf de klus dan zo goed mogelijk bij je aanvraag. Op die manier kun je er namelijk zeker van zijn dat de offerte juist wordt opgesteld. Geef bijvoorbeeld ook de afmetingen van de gevel mee met je aanvraag. De aanvraag kun je binnen een aantal minuten al indienen. Een aantal werkdagen hierna heb je al offertes binnen die je met elkaar kunt vergelijken.

Het aanvragen van offertes voor gevelonderhoud is gratis en vrijblijvend. Bovendien gaan we zorgvuldig met je gegevens om en worden deze alleen gebruikt voor het aanvragen van offertes.