• Home
  • Klimop verwijderen

Klimop verwijderen

Als je graag een groene gevel wilt, dan is klimop helemaal geen gek idee. Nadeel van deze plant is echter dat hij zeer lastig te verwijderen is als je er klaar mee bent. Als de klimop niet op de juiste manier verwijderd wordt, dan blijven de wortels van de plant zichtbaar. Omdat een klimop verwijderen zo uitdagend kan zijn, is het een goed idee om deze klus over te laten aan een expert. Op die manier kun je er zeker van zijn dat je gevel er straks weer als vanouds uitziet, zoals de gevel was voordat er een klimop op groeide.

Je kunt de klimop deels zelf verwijderen

Het is mogelijk om de klimop deels zelf te verwijderen. De plant kun je namelijk gewoon verwijderen door middel van een heggenschaar. Het probleem is echter dat de wortels niet op die manier te verwijderen zijn. Voor het verwijderen van de wortels zul je dan ook een gevelreiniger in moeten huren. Hoe gemakkelijk de wortels van de plant te verwijderen zijn, is ook afhankelijk van het type gevel. Een gevelreiniger weet als beste welke vorm van gevelreiniging het meest geschikt is om klimop van een bepaald type gevel te verwijderen.

Verschillende manieren om klimop te verwijderen

Er zijn verschillende manieren waarop de klimop verwijderd kan worden. Welke manier wordt ingezet om de gevel te reinigen is afhankelijk van hoe lastig de plant te verwijderen is. Hieronder lichten we de verschillende vormen van gevelreiniging toe. Zo wordt het makkelijker om na te gaan welke vormen van gevelreiniging in jouw geval het meest geschikt zijn. De plant zelf wordt altijd eerst verwijderd door de klimop te trimmen of van de gevel af te trekken.

Klimop verwijderen door middel van stoomreinigen

Om te beginnen kun je klimop verwijderen door middel van stoomreiniging. Bij het stoomreinigen wordt water dusdanig verhit dat het begint te stomen. Vervolgens wordt dit tegen de gevel aangespoten. Dit gebeurt onder hoge druk, waardoor vuil verwijderd wordt met een harde straal. Klimop-resten kunnen op deze manier verwijderd worden als ze niet te hardnekkig zijn.

Klimop chemisch verwijderen

Het is ook mogelijk om de klimop chemisch te verwijderen. Er wordt dan een chemisch middel gebruikt om ervoor te zorgen dat de wortels van de klimop loslaten. De gevelreiniger kan nagaan welk schoonmaakmiddel er het best gebruikt kan worden. Er zijn ontzettend veel reinigingsmiddelen te verkrijgen. Niet ieder reinigingsmiddel kan op ieder type gevel worden aangebracht. Wordt het verkeerde reinigingsmiddel gebruikt, dan kan dit de gevel namelijk beschadigen. Daarom is het belangrijk om ook deze vorm van gevelreiniging aan een specialist over te laten.

Klimop verwijderen door middel van zandstralen

Als een gevel bedekt is met een laag zeer hardnekkig vuil. Is het soms lastig om dit te verwijderen. De gevel kan dan gereinigd worden door middel van zandstralen. Er wordt dan hard materiaal tegen de gevel aangespoten. Vroeger werd hiervoor kwartszand gebruikt, maar dit is schadelijk voor de luchtwegen. Om die reden wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van ander stralingsmateriaal, zoals gritkorrels. Bij het zandstralen wordt het bovenste materiaal van je gevel geschuurd. Hierdoor zullen de stenen van de gevel zelf ook iets dunner worden. Vuil wordt op deze manier eenvoudig verwijderd.

Zandstralen is meestal overbodig als je klimop wilt verwijderen. Dit omdat klimop meestal ook prima is te verwijderen door middel van de eerder genoemde vormen van gevelreiniging. Zandstralen is eigenlijk alleen aan te raden als er ook andere vormen van hardnekkig vuil op de gevel te vinden zijn.

De kosten voor klimop verwijderen

Hoeveel klimop verwijderen je kost, is afhankelijk van een groot aantal factoren. Het is daarom lastig om van tevoren een concrete prijs te noemen. Zo zijn de kosten onder andere afhankelijk van het type gevelreiniging en het aantal m² dat gereinigd moet worden. Daarnaast zullen de arbeidskosten per gevelreiniger verschillend zijn. We kunnen je wel een beter beeld van de te verwachten prijs geven door gemiddelde prijzen per m² te noemen. Deze vind je in onderstaande tabel.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten per m²
Gevel zandstralen€ 13 tot € 17
Chemisch reinigen€ 17 tot € 20
Stoomreinigen€ 8
Impregneren van de gevel€ 7 tot € 10

Wil je een beter beeld van de prijzen die je kunt verwachten, dan kun je het best offertes aanvragen via onze website. Zo weet je namelijk precies welke tarieven verschillende partijen voor het reinigen van de gevel rekenen.

Manieren om te besparen op klimop verwijderen

Klimop op de gevel kan een leuk idee zijn, maar helaas is het niet gemakkelijk te verwijderen als je er klaar mee bent. Om de gevel weer mooi schoon te krijgen, zul je een gevelreiniger moeten inschakelen. Gelukkig zijn er ook een aantal handige manieren om te besparen op de kosten van de gevelreiniger. Wij geven je een aantal handige tips.

1. Klimop verwijderen kun je deels zelf

Het is goed om te weten dat je een deel van de werkzaamheden zelf op kunt pakken. We hebben het dan over het trimmen van de klimop. Zo blijven alleen de wortels over, en hoeft de gevelreiniger de plant niet meer te trimmen. Zo ben je mogelijk goedkoper uit, omdat dit de gevelreiniger weer werk scheelt.

2. Vergelijk offertes van gevelreinigers

Verschillende gevelreinigers hanteren verschillende tarieven. Het is natuurlijk zonde als je te veel betaalt. Het is daarom aan te raden om offertes van verschillende gevelreinigers met elkaar te vergelijken. Hiervoor hoef je niet zelf offertes op te vragen bij de verschillende gevelreinigers. Je kunt gemakkelijk een aanvraag indienen op deze website, zodat je van verschillende bedrijven een offerte ontvangt.

3. Overleg eens goed met de buren

Hebben je buren ook een gevel die weer eens gereinigd moet worden? Dan kan het een goed idee zijn om eens met je buren te overleggen. Als jullie samen naar een gevelreiniger toe stappen, krijgen jullie mogelijk kwantumkorting. Dit kan zowel jou als de buren geld schelen.

4. Kies voor een plaatselijke gevelreiniger

De gevelreiniger zal in veel gevallen voorrijkosten rekenen. Ook voor de gevelreiniger is brandstof namelijk niet gratis. Hoe verder de gevelreiniger van je woning vandaan zit, hoe meer je doorgaans aan voorrijkosten betaalt. Andersom ben je vaak goedkoper uit als je voor een plaatselijke gevelreiniger kiest. Soms betaal je dan zelfs helemaal geen voorrijkosten. Omdat de voorrijkosten slechts een klein percentage van het totaalbedrag beslaan, is het wel van belang om offertes te blijven vergelijken.

Offertes vergelijken voor klimop verwijderen

Wil je klimop laten verwijderen van je gevel? Dan is het een goed idee om offertes te vergelijken via ons platform. Het aanvragen van offertes is vrijblijvend en gratis. Binnen enkele minuten kun je al een aanvraag hebben ingediend. Hierna is het een kwestie van afwachten totdat je de offertes krijgt toegestuurd. Deze heb je al binnen een aantal werkdagen binnen. Daarna heb je de mogelijkheid om de offertes naast elkaar te leggen, en zo een aantrekkelijke partij te vinden.

Vraag je een offerte aan via ons platform, dan is het belangrijk om ook zoveel mogelijk informatie mee te geven. Geef bijvoorbeeld aan hoeveel vierkante meter aan klimop er verwijderd moet worden en wat voor type gevel je hebt. Zo kunnen de gevelreinigers beter inschatten hoe de klus eruit komt te zien en zal de prijs op de offerte dus ook nauwkeuriger zijn.