• Home
  • Kosten gevelrenovatie

Kosten gevelrenovatie

De gevel van je woning heeft ontzettend veel invloed op de uitstraling van de woning. Een gevel in slechte staat ziet er niet alleen niet zo mooi uit, maar zal er bovendien ook voor zorgen dat de waarde van de woning lager ligt. De kosten gevelrenovatie zijn dus zeker de moeite waard. Hoe langer je wacht met het renoveren van de gevel, hoe slechter de staat van de gevel zal zijn. Is jouw gevel in een slechte staat? Dan is het dus zeker aan te raden om een vakman te benaderen.

Op deze pagina lees je alles over de kosten gevelrenovatie. Daarnaast geven we je ook meer informatie over de verschillende soorten gevelrenovatie. Zo krijg je een beter beeld van de kosten en de mogelijkheden. Wil je precies weten wat de kosten gevelrenovatie zullen zijn? Dan is het ook mogelijk om offertes op te vragen bij verschillende partijen via onze website.

Zo zijn de kosten gevelrenovatie opgebouwd

De kosten gevelrenovatie zijn uit verschillende onderdelen opgebouwd. Om te beginnen heb je de materiaalkosten. Over het algemeen beslaan deze ongeveer een derde van de totaalprijs. Het grootste deel van de kosten gevelrenovatie is afkomstig van de arbeidskosten. Het voordeel hiervan is dat die kosten ook enorm kunnen verschillen per bedrijf. Hierdoor kun je veel geld besparen door offertes met elkaar te vergelijken.

Een klein percentage van de kosten is afkomstig van de voorrijkosten. Bovendien zijn de kosten sterk afhankelijk van het soort werkzaamheden dat uitgevoerd moet worden om de gevel te renoveren. Ook het aantal vierkante meter dat gerepareerd moet worden, heeft invloed op de kosten.

Omdat er zoveel verschillende factoren zijn die de kosten gevelrenovatie beïnvloeden, is het lastig om een goede prijsindicatie te geven. In de tabel hieronder vind je wel een overzicht van de gemiddelde kosten voor verschillende werkzaamheden die gerelateerd zijn aan gevelrenovatie.

WerkzaamhedenKosten gevelrenovatie
Gevelstenen vervangen€ 10 tot € 15 per vierkante meter
Voegwerk herstellen€ 9 tot € 12 per vierkante meter
Gevel impregneren€ 6 tot € 10 per vierkante meter
Dorpel vervangenOngeveer € 35 per uur

Zijn de kosten gevelrenovatie de moeite waard?

De kosten gevelrenovatie zijn zeker de moeite waard als je gevel niet meer in een goede staat verkeert. Zodra je gevel eenmaal zwakke punten heeft, blijft de staat van de woning snel achteruitgaan. Daarom is het belangrijk om bij de eerste tekenen van gevelschade al voor het renoveren van de gevel te kiezen. De kosten gevelrenovatie zullen dan nog erg meevallen. Wacht je echter langer, dan kunnen de kosten hoog oplopen.

Dit zijn verschillende tekenen dat je gevel aan renovatie toe is:

  • Voegen met scheuren erin
  • Afbrokkelend pleisterwerk
  • Stenen die aangetast zijn (bijvoorbeeld door zure regen)
  • Scheuren in het metselwerk

De kosten gevelrenovatie zijn afhankelijk van de werkzaamheden

De kosten gevelrenovatie zijn zeer moeilijk in te schatten, omdat de kosten afhankelijk zijn van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Hieronder zullen we de verschillende werkzaamheden benoemen. Zo krijg je een beter beeld van hoe de kosten gevelrenovatie tot stand komen.

1. Repareren van de voegen

Zijn de voegen van je gevel in slechte staat? Dan kan het een goed idee zijn om de voegen te laten herstellen. Ook de voegen vormen namelijk een belangrijk onderdeel van de gevel. De vakman zal de beschadigde voegen verwijderen om vervolgens een nieuwe voeg te plaatsen.

2. Het repareren van scheuren in de gevel

Heb je last van scheuren in de gevel van je woning? Dan is het lastig te zeggen hoe dit het beste gerepareerd kan worden. De vakman kan dit het best beoordelen. Soms is het noodzakelijk om delen van de gevel helemaal te vervangen. Vaak is de vakman echter ook in staat om de scheuren te dichten. Dit is dus per specifieke geval verschillend.

3. De dorpels vervangen

Ook de buitendorpels hebben een zeer belangrijke functie. Ze beschermen de woning namelijk tegen waterschade. Als de dorpels beschadigd zijn, dringt water gemakkelijker door tot in de woning. Het is dan noodzakelijk om de dorpels te vervangen. Als de dorpels beschadigd zijn, kan dit ook ten koste gaan van de isolatie.

4. Het plaatsen van een voorzetwand

De kosten gevelrenovatie zullen hoger oplopen als je ook direct een voorzetwand laat plaatsen. Echter, zorgt een voorzetwand wel voor een betere isolatie. Bovendien ziet een voorzetwand eruit alsof er een hele nieuwe gevel geplaatst is. Dit kan dan ook zeker de moeite waard zijn.

Kosten gevelrenovatie terugverdienen dankzij isolatie

Het isoleren van de gevel valt niet onder gevelrenovatie. Ligt de gevel al open, dan kan het echter wel een goed idee zijn om de gevel ook direct te laten isoleren. De gevel kan dan namelijk vrij eenvoudig geïsoleerd worden. Laat je de gevel ook direct isoleren, dan zal het renoveren in eerste instantie meer kosten. Op de lange termijn verdien je de kosten echter weer terug. Met een geïsoleerde gevel zal je namelijk minder geld kwijt zijn aan stookkosten. Bovendien is een geïsoleerde woning meer geld waard.

Laat het renoveren van de gevel aan een vakman over

Als je je gevel laat renoveren, is het belangrijk om dit aan een vakman over te laten. Het renoveren van de gevel vergt namelijk veel kennis en ervaring. Wordt de gevel niet efficiënt gerepareerd, dan kan de schade nog verder oplopen. De kosten gevelrenovatie zullen dan wellicht iets hoger zijn, maar je kunt zo ook zeker zijn van een goed gerepareerde gevel. Bovendien betaalt een vakman vaak minder aan materiaalkosten, omdat hij de juiste connecties heeft. Een expert beschikt bovendien over de juiste apparatuur.

Wil je weer kunnen genieten van een woning die er ook van buitenaf prachtig uitziet? Dan zijn de kosten gevelrenovatie dus zeker de moeite waard!

Laat de gevel eventueel impregneren

De kosten gevelrenovatie zullen iets hoger liggen als je de gevel ook meteen laat impregneren. Echter, heeft dit ook veel voordelen. Zo zal de gevel veel minder snel vies worden als deze geïmpregneerd is. Bovendien is vuil gemakkelijker van de gevel te verwijderen. Ook gaat de staat van de gevel zo minder snel achteruit. Vorst en water zullen nu immers minder snel voor schade aan de gevel zorgen. Als je de gevel meteen laat impregneren, zorgt dit er dus voor dat de gevel veel langer mooi blijft.

Besparen op de kosten gevelrenovatie

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten voor gevelrenovatie. Hieronder hebben we een aantal tips voor je opgesomd.

  1. Vergelijk offertes om een goedkope partij te vinden.
  2. Kies voor een plaatselijke partij om de voorrijkosten te beperken.
  3. Benader eventueel samen met de buren een vakman voor een kwantumkorting.

Kosten gevelrenovatie vergelijken

Wil je de kosten gevelrenovatie vergelijken? Dan is het een goed idee om offertes aan te vragen via onze website. Wij kunnen je aanvraag namelijk doorsturen naar verschillende partijen, zodat je deze goed met elkaar kunt vergelijken. Het indienen van je aanvraag is zeer eenvoudig en doe je binnen een aantal minuten. Het is wel belangrijk dat je de klus zo goed mogelijk beschrijft. Zo kun je er ook zeker van zijn dat de werkzaamheden op de offertes voldoende zijn om de gevel te herstellen en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Het indienen van een aanvraag via onze website is gratis en alle offertes zijn vrijblijvend. Binnen een aantal werkdagen heb je verschillende offertes om naast elkaar te leggen. Zo kun je de kosten gevelrenovatie eenvoudig met elkaar vergelijken.