• Home
  • Prijs gevelreiniging per m²

Prijs gevelreiniging per m²

Gevelreiniging is een effectieve manier om je woning er beter uit te laten zien. Ben je benieuwd naar de prijs gevelreiniging per m²? Na het lezen van deze pagina heb je een goed beeld van de prijzen die je kunt verwachten. We kunnen alvast verklappen dat de prijs gevelreiniging per m² over het algemeen zeker de moeite waard is. Een woning met een mooie gevel ziet er namelijk een stuk beter uit. De woningwaarde kan hierdoor zelfs hoger worden ingeschat. Behalve dat je op deze pagina de prijs gevelreiniging per m² vindt, is het ook mogelijk om offertes te vergelijken via ons platform.

De voordelen van gevelreiniging

Of de prijs gevelreiniging per m² voor jou de moeite waard is, kun je het best zelf beoordelen. Het is dan ook goed om de verschillende voordelen te kennen. Om te beginnen heb je er natuurlijk zelf profijt van als je woning er beter uitziet. Als de gevel er weer als nieuw uitziet, zal de woning er heel anders uitzien. Dit zorgt er ook voor dat mensen de woningwaarde hoger in zullen schatten. Dat is een groot voordeel als je van plan bent om de woning te verkopen. Is je gevel bijvoorbeeld beklad met graffiti door een vandalist? Dan is het al helemaal prettig als je dit snel weg kunt laten halen.

De gemiddelde prijs gevelreiniging per m²

De prijs gevelreiniging per m² kan per partij verschillen. Het is dan ook erg lastig om een prijsindicatie te geven. Wel kunnen we de gemiddelde prijzen noemen. Zo heb je alsnog een beeld van wat je ongeveer kunt verwachten. Wil je echt een goed beeld van de prijs gevelreiniging per m², dan kun je het best offertes opvragen. In de tabel vind je de kosten inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en btw.

Manier om de gevel te reinigenPrijs gevelreiniging per m²
Gevel zandstralenGemiddeld € 13 tot € 17
Chemisch reinigenGemiddeld € 17 tot € 20
StoomreinigenGemiddeld € 8
ImpregnerenGemiddeld € 7 tot € 10

Kun je de gevel ook zelf reinigen?

Het is niet aan te raden om zelf te beginnen met het reinigen van de gevel. De prijs gevelreiniging per m² zal dan alleen uit materiaalkosten bestaan, maar de resultaten zullen doorgaans ook tegenvallen. Een gevelreiniger weet namelijk precies welke methode hij moet gebruiken om een gevel schoon te maken. Dit is afhankelijk van het type vuil, maar ook van de ondergrond. Niet iedere ondergrond kun je bijvoorbeeld chemisch reinigen. Als er fouten gemaakt worden, kan dit de gevel beschadigen. Bovendien kun je ook jezelf bezeren als je niet voorzichtig genoeg te werk gaat. Moet je gevel gereinigd worden, dan kun je dus het best echt een vakman inschakelen.

Hoe wordt de prijs gevelreiniging per m² bepaald?

Je hebt inmiddels een goed beeld van de kosten die men gemiddeld betaalt voor het reinigen van de gevel. De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren. Doorgaans wordt er een prijs per m² gerekend. Het oppervlak heeft dus veel invloed op de totale kosten. De prijs bestaat grotendeels uit de arbeidskosten. Daarnaast bestaat ook een deel van de prijs uit de materiaalkosten. Ook de voorrijkosten zijn verantwoordelijk voor een klein percentage van de prijs

Soorten gevelreiniging

De prijs gevelreiniging per m² is sterk afhankelijk van het type gevelreiniging waarvoor je kiest. Hieronder noemen we de verschillende vormen van gevelreiniging. Zo krijg je hoogstwaarschijnlijk een beter beeld van welk type gevelreiniging nodig zal zijn voor jouw woning. Een professionele gevelreiniger zal echter het best kunnen bepalen welke vorm van gevelreiniging vereist is.

Stoomreiniging

De prijs gevelreiniging per m² ligt het laagst als je voor stoomreiniging kiest. Toch is het door middel van stoomreiniging vaak prima mogelijk om een vieze aanslag van de gevel te verwijderen. Is er sprake van erg hardnekkig vuil of heb je bijvoorbeeld graffiti op je gevel? Dan is stoomreiniging wellicht minder geschikt. Bij het stoomreinigen wordt water eerst verhit tot zeer hoge temperaturen. Op die manier ontstaat er stoom. Onder hoge druk wordt de stoom tegen de gevel gespoten. Zo zal het vuil loslaten.

Zandstralen

De prijs gevelreiniging per m² ligt voor zandstralen al een stuk hoger. Door te zandstralen is vrijwel al het vuil te verwijderen. Bij het zandstralen wordt namelijk het bovenste laagje van de gevel weggeschuurd. Zo zal ook het vuil vanzelfsprekend worden verwijderd. Zandstralen kan niet op iedere gevel worden toegepast. Sommige gevels kunnen erdoor beschadigen. Bij het zandstralen worden harde korrels onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Zo wordt het vuil van de gevel geschuurd.

Chemisch reinigen

In sommige gevallen is de prijs gevelreiniging per m² ongeveer te vergelijken met de prijs van het zandstralen. In andere gevallen ligt de prijs net iets hoger. Door middel van het chemisch reinigen, is het mogelijk om vrijwel ieder soort vuil van de gevel te verwijderen. Het is echter wel afhankelijk van het soort vuil en type gevel welk reinigingsmiddel gebruikt moet worden. Bepaalde gevels zijn niet bestand tegen ieder soort reinigingsmiddel. Voor chemisch reinigen heeft de specialist dus voldoende vakkennis nodig.

Kies je voor gevelreiniging alleen of ook voor extra opties?

Het is natuurlijk prima mogelijk om alleen je gevels te laten reinigen. Veel mensen kiezen er echter voor om gevelreiniging te combineren met andere werkzaamheden. Dit is bijvoorbeeld het perfecte moment om ook eens de voegen te laten herstellen. Op die manier ziet de gevel er echt weer als nieuw uit. Om te voorkomen dat de gevel in het vervolg minder snel vuil wordt, kun je de gevel ook laten impregneren. Het impregneren van de gevel kent overigens nog meer voordelen. Zo kan impregneren er bijvoorbeeld voor zorgen dat je op stookkosten bespaart. Kies je voor extra opties als impregneren of voegwerk, dan zal de totale prijs voor gevelreiniging uiteraard toenemen.

Handige bespaartips om de prijs laag te houden?

Wil je de prijs per vierkante meter zo laag mogelijk houden? Hiervoor hebben we een aantal handige bespaartips. Met onderstaande tips kun je mogelijk een hoop geld besparen.

  1. Overleg met je buren of zij ook een gevelreiniger nodig hebben. Als jullie samen één gevelreiniger inschakelen, kan dit jullie een kwantumkorting opleveren.
  2. Vergelijk offertes, zodat je een goed beeld hebt van tegen welke tarieven de verschillende gevelreinigers werken.
  3. Lees je goed in over de verschillende vormen van gevelreiniging, zodat je bijvoorbeeld niet voor een dure chemische reiniging kiest als stoomreiniging in jouw geval al genoeg is.

Prijs gevelreiniging per m² vergelijken

Wil je graag weten waar je de laagste prijs gevelreiniging per m² zal krijgen? Dan is het aan te raden om eens een offerteaanvraag bij ons in te dienen. Het indienen van de offerteaanvraag is zeer eenvoudig. Beschrijf de klus zo goed mogelijk. Binnen enkele minuten kun je het aanvraagformulier al hebben ingevuld. Hierna kun je de aanvraag voltooien. Wij zullen er dan voor zorgen dat verschillende partijen de aanvraag ontvangen. Zo heb je binnen enkele werkdagen al offertes van diverse gevelreinigers. Het aanvragen van offertes via onze website is gratis en bovendien geheel vrijblijvend. Uiteraard gaan we ook zorgvuldig met je persoonsgegevens om en gebruiken we deze alleen voor het aanvragen van de offertes.