• Home
  • Wat kost een gevelreiniger?

Wat kost een gevelreiniger?

Is de gevel van je woning erg vies? Dan kan dit de uitstraling van je woning enorm veranderen. Zelfs een prachtige woning zal er met een vieze gevel verouderd en een stuk minder mooi uitzien. Als je een vieze gevel hebt, is het dus aan te raden om een gevelreiniger in te huren. Alleen, wat kost een gevelreiniger? Op deze pagina lees je meer over de prijzen die je kunt verwachten als je een gevelreiniger inhuurt. Wil je exact weten wat een gevelreiniger je zal kosten, dan is het mogelijk om offertes te vergelijken via onze website.

Gevelreiniging kan de uitstraling van je woning dusdanig beïnvloeden dat de woningwaarde toeneemt. Potentiële kopers zullen namelijk eerder geneigd zijn om een hoger bedrag te bieden als de woning er beter uitziet vanaf de buitenkant. Een woning met een erg vuile gevel ziet er al snel uit alsof hij in een slechte staat verkeert.

Behalve dat je op deze pagina het antwoord vindt op de vraag “Wat kost een gevelreiniger?”, vind je hier ook meer informatie over gevelreiniging. Zo kun je de voordelen goed opwegen tegen de prijs, en nagaan of gevelreiniging voor jou de moeite waard is.

De gevel laten reinigen door een specialist

Het reinigen van de gevel laat je het best over aan de gevelreiniger. Om de gevel goed schoon te krijgen, zal men namelijk speciale technieken gebruiken. Denk hierbij aan zandstralen, chemisch reinigen of stoomreinigen. Deze technieken moeten ook op de juiste manier worden toegepast. Als er een fout gemaakt wordt, dan kan dit zelfs gevaarlijk zijn. Zo wordt er bij stoomreinigen bijvoorbeeld gebruik gemaakt van heet stoom. Het is dan ook zeer belangrijk dat dit op een verantwoorde manier wordt gedaan. Schakel daarom altijd een specialist in voor het reinigen van de gevel.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Wat kost een gevelreiniger? Dat is afhankelijk van ontzettend veel factoren! Om te beginnen speelt het aantal vierkante meter gevel een grote rol. Heb je een kleine gevel of moet er slechts een klein deel van de gevel worden gereinigd? Dan ben je over het algemeen een stuk goedkoper uit wat de totaalprijs betreft. De prijs per vierkante meter wordt meestal echter weer lager zodra er een groter oppervlakte gereinigd moet worden.

De kosten zijn bovendien afhankelijk van het type gevelreiniging en van de partij die je inschakelt. De kosten bestaan namelijk ook grotendeels uit de arbeidskosten. Aangezien die kosten per partij flink kunnen verschillen, is het altijd verstandig om offertes te vergelijken.

Tot slot wordt de prijs ook beïnvloed door extra werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je dat de gevel er weer helemaal als nieuw uitziet? Dan kun je de voegen ook laten herstellen. Dat zal de totaalprijs echter wel flink omhoog brengen. Daarnaast kun je de gevel laten impregneren om ervoor te zorgen dat de gevel voortaan minder snel vuil zal worden.

Opbouw van de kosten

De kosten van een gevelreiniger zijn opgebouwd uit een aantal kostenposten. De grootste kostenpost bestaat uit de arbeidskosten. Die beslaan namelijk meer dan 50% van de totale kosten. Daarna komen de materiaalkosten. Dat is ongeveer gelijk aan één derde van de totaalprijs. Daarnaast worden er ook vaak voorrijkosten gerekend. Dat is slechts een klein percentage van de totaalprijs.

Wat kost een gevelreiniger? – Gemiddeld

Zoals we hierboven hebben beschreven, is het antwoord op de vraag “wat kost een gevelreiniger?” afhankelijk van verschillende factoren. De kosten worden doorgaans berekend aan de hand van het aantal vierkante meter gevel dat gereinigd moet worden. Ben jij benieuwd naar wat je gemiddeld zal betalen voor het reinigen van de gevel? Dan is het aan te raden om onderstaande tabel eens goed door te nemen.

In de tabel hieronder vind je de kosten inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en btw. Wil je een beeld van wat je exact zal moeten betalen, dan is het aan te raden om offertes aan te vragen.

Type klusWat kost een gevelreiniger?
Gevel zandstralenOngeveer € 13 tot € 17 per vierkante meter
Chemisch reinigenOngeveer € 17 tot € 20 per vierkante meter
StoomreinigenOngeveer € 8 per vierkante meter
Impregneren van de gevelOngeveer € 7 tot € 10 per vierkante meter

De gevel zandstralen

Kies je voor zandstralen van de gevel? Dan worden er gritkorrels tegen de gevel aan gespoten. Die gritkorrels zorgen ervoor dat het vuil van de gevel af wordt geschuurd. De term zandstralen is afkomstig van het kwartszand dat vroeger voor deze techniek werd gebruikt. In de praktijk wordt er echter geen zand meer gebruikt, omdat dit schadelijk is vanwege de kwarts die hierbij vrijkomt. Zandstralen is ook tegenwoordig nog een zeer effectieve vorm van gevelreiniging, alleen wordt er tegenwoordig dus een ander materiaal gebruikt.

Chemisch reinigen

Bij chemisch reinigen wordt er een zuur of base schoonmaakmiddel gebruikt. Welk type schoonmaakmiddel gebruikt wordt, is onder afhankelijk van het vuil dat van de gevel verwijderd moet worden. Met chemische middelen kan zelfs het meest hardnekkige vuil worden verwijderd. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als er graffiti op je woning is gespoten.

Stoomreinigen

Bij stoomreinigen wordt er onder hoge druk heet stoom tegen de gevel van je woning aangespoten. Dit hete stoom zorgt ervoor dat afval loslaat van de gevel, waardoor de gevel er weer als nieuw uitziet zodra de gevelreiniger klaar is.

Impregneren van de gevel

Het impregneren van de gevel is geen vorm van gevelreiniging, maar heeft een preventieve werking. De gevel wordt vaak geïmpregneerd nadat deze is gereinigd. Zo wordt de gevel in het vervolg niet zo snel vuil en kun je dus lang van een schone gevel blijven genieten.

Welk type gevelreiniging kies jij?

Om een antwoord te krijgen op “wat kost een gevelreiniger?”, zul je ook moeten bepalen welke werkzaamheden je door de vakman wilt laten uitvoeren. Welk type gevelreiniging in jouw geval de beste keuze is, is afhankelijk van het type gevel en het vuil dat verwijderd moet worden. Chemische gevelreiniging is vooral aan te raden als andere vormen van reiniging niet voldoende zijn. Zandstralen is zeer geschikt om bijvoorbeeld klimop-resten van de woning te verwijderen. Het stoomreinigen is niet geschikt voor het meest hardnekkige vuil, maar is  over het algemeen wel geschikt om de vieze aanslag te verwijderen.

De kosten voor gevelreiniging laag houden

Wat kost een gevelreiniger? Dat is ook afhankelijk van de manieren die je gebruikt om geld te besparen! Hieronder noemen we een aantal handige tips om kosten te besparen op de gevelreiniger. Met behulp van onderstaande tips kun je vrij veel geld op de totaalprijs besparen.

1. Offertes vergelijken

Om te beginnen is het een goed idee om offertes met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je een hoop geld besparen. Dit omdat het grootste deel van de prijs uit arbeidskosten bestaat. Weet je een scherp geprijsde partij te vinden, dan kun je dus een groot percentage op de kosten besparen.

2. De voorrijkosten

Ook de voorrijkosten zijn een goede manier om geld te besparen op, ondanks dat dit slechts een klein percentage van de totale kosten is. Door voor een partij dichterbij huis te kiezen, kun je mogelijk geld besparen. Houd er wel rekening mee dat de prijzen voor de diensten belangrijker zijn dan de prijzen voor

3. Kwantumkorting

Ben je van plan om een gevelreiniger in te huren? Dan kun je wellicht aan je buren vragen of zij ook nog hun gevel moeten laten reinigen. Dan komen jullie mogelijk namelijk in aanmerking voor kwantumkorting. Als de gevelreiniger meer gevels moet reinigen, wordt de klus ook aantrekkelijker. Bovendien hoeft de gevelreiniger op deze manier slechts één keer te rijden. Daarom kom je vaak in aanmerking voor een korting als je buren ook besluiten om hun gevel te reinigen.

4. Offertes vergelijken

Nog een manier om te besparen op kosten voor de gevelreiniger is door offertes met elkaar te vergelijken. Op deze manier wordt het namelijk eenvoudig om de goedkoopste partij te vinden. Het grootste deel van de kosten voor gevelreiniging bestaat uit arbeidskosten. Offertes vergelijken is dus een van de beste manieren om geld te besparen op gevelreiniging. Het vergelijken van offertes kan via onze website.

5. Besparen op de voorrijkosten

De voorrijkosten zijn slechts een klein percentage van de totale kosten. Toch kun je vaak een klein percentage besparen door voor een partij te kiezen die dichter bij huis zit. Omdat de voorrijkosten vaak slechts een klein percentage van de totale kosten zijn, is het in dit geval wel belangrijk dat de partij in je eigen woonplaats niet duurder is. Anders kan het soms wel verstandiger zijn om net iets verder van huis te kijken.

Kosten voor de gevelreiniger vergelijken?

Ben je benieuwd naar wat het reinigen van je gevel je exact zal kosten? Dan is het aan te raden om offertes aan te vragen via onze website. Dat heb je binnen enkele minuten al gedaan, waarna je alleen nog maar hoeft te wachten tot je de offertes ontvangen hebt. Door de offertes te vergelijken kun je een hoop geld besparen.

Dien je een aanvraag in op onze website, dan is het belangrijk om ook goed aan te geven hoeveel m² je gevel is en voor welk type gevelreiniging je graag wilt gaan. Op deze manier kunnen de gevelreinigers namelijk een betere inschatting maken van de kosten.

Het aanvragen van offertes is vrijblijvend en gratis. We gebruiken je gegevens alleen voor de offerteaanvragen. Wil je besparen op gevelreiniging? Dien vandaag dan je aanvraag in, zodat je binnen enkele dagen al offertes hebt om te vergelijken.