• Home
  • Gevelreiniging

Gevelreiniging

Door middel van gevelreiniging kan zelfs de meest vieze gevel weer prachtig schoon worden. Het is zeer belangrijk dat de gevel van je woning er goed uit blijft zien. Een vieze gevel kan de uitstraling van je woning namelijk enorm beïnvloeden. Het kan er zelfs voor zorgen dat men de waarde van je woning een stuk lager in zal schatten. Een schone gevel kan er andersom dus ook voor zorgen dat de waarde van de woning hoger wordt ingeschat.

Wil jij graag weer een schone gevel? Dan is het aan te raden om eens goed na te gaan welke vormen van gevelreiniging er zijn. Op deze pagina hebben we alles over gevelreiniging voor je uiteengezet. Zo weet je precies welke vormen van gevelreiniging er zijn. Daarnaast proberen we je ook een beeld te geven van de kosten, en kun je via onze website ook offertes vergelijken.

Laat gevelreiniging over aan de specialist

Het is zeker aan te raden om gevelreiniging over te laten aan een specialist. Het is namelijk lastig om de gevel op een efficiënte manier te reinigen zonder de juiste hulpmiddelen. Heb je wel de juiste hulpmiddelen, dan is het nog van belang dat je over voldoende kennis beschikt. Bepaalde vormen van gevelreiniging kunnen namelijk gevaarlijk zijn als je een fout begaat. Je kunt jezelf bijvoorbeeld verwonden als je stoomreiniging op de verkeerde manier aanpakt. Kies je voor een specialist, dan kun je er zeker van zijn dat je gevel netjes wordt gereinigd.

Hoeveel kost gevelreiniging je?

De kosten voor gevelreiniging zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo heeft het oppervlak dat gereinigd moet worden bijvoorbeeld ook invloed op de prijs. Het is wel prettig om een beeld te krijgen van wat gevelreiniging je ongeveer zal kosten. We hebben een tabel voor je gemaakt met de gemiddelde kosten die je kunt verwachten. Zo krijg je een beter beeld van de kosten. De kosten hieronder zijn inclusief arbeidskosten, materiaal en btw.

Type gevelreinigingGemiddelde kosten
Zandstralen€ 13 tot € 17 per vierkante meter
Chemische reiniging€ 17 tot € 20 per vierkante meter
Stoomreiniging€ 8 per vierkante meter
Impregneren€ 7 tot € 10 per vierkante meter

Zandstralen

Zandstralen is een van de vormen van gevelreiniging. Bij het zandstralen worden er korrels gebruikt die op hoge snelheid tegen de gevel aan gespoten worden. Op die manier wordt het vuil verwijderd. Tegenwoordig wordt er voor deze techniek gebruik gemaakt van gritkorrels. De techniek wordt nog wel zandstralen genoemd, maar zand wordt in de praktijk niet meer gebruikt. Dit omdat zandstralen met zand gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Met gritkorrels is deze techniek nog net zo efficiënt, alleen is er nu geen sprake van gezondheidsrisico’s.

Stoomreiniging

Bij stoomreiniging wordt er gebruik gemaakt van heet water dat in de vorm van stoom tegen de gevel aan gespoten wordt. Dat gebeurt onder hoge druk. Door middel van stoomreiniging zal zand en het meeste vuil eenvoudig te verwijderen zijn.

Chemische reiniging

Het is ook mogelijk om de gevel met chemische middelen te reinigen. De gevelreiniger kan kiezen tussen een zuur en base schoonmaakmiddel. Een zuur schoonmaakmiddel zal eerder schade aan de gevel zelf veroorzaken. De gevelreiniger weet precies welk schoonmaakmiddel hij het best kan gebruiken, en zal eventuele schade aan de gevel altijd zoveel mogelijk beperken.

Wat voor soort gevelreiniging is het best?

Het is moeilijk te zeggen welk van de technieken die we hierboven beschreven hebben, voor jouw woning de beste keuze zal zijn. De gevelreiniger zal goed kunnen beoordelen welke vorm van gevelreiniging in jouw geval het meeste verschil zal maken. Het is dan ook aan te raden om de gevelreiniger om advies te vragen. Veel mensen kiezen niet alleen voor gevelreiniging, maar laten daarnaast ook het voegwerk herstellen. Hierdoor loopt de klus hoger op in de kosten, maar de gevel van je woning ziet er zo ook weer als nieuw uit. Dit kan ook tot een verhoogde woningwaarde leiden.

Het type gevelreiniging waarvoor je het best kunt kiezen, is afhankelijk van het vuil dat op je gevel zit. Heb je bijvoorbeeld last van graffiti op de gevel, dan is chemische gevelreiniging vaak de beste keuze.

Vind je het ook belangrijk dat je gevel in het vervolg langer mooi zal blijven? Na gevelreiniging is het ook mogelijk om de gevel te laten impregneren. Zo is de gevel goed beschermd, en zal deze minder snel vies raken.

Wil je meer weten over de verschillende soorten gevelreiniging? Dan is het aan te raden om eens op onze website rond te kijken. Op onze website vind je ook specifieke pagina’s over de verschillende vormen van gevelreiniging. Op die pagina’s lees je meer over de verschillende vormen van gevelreiniging, waardoor het makkelijker wordt om te bepalen welke vorm jij nodig hebt.

Hoe worden de kosten voor gevelreiniging bepaald?

De kosten voor gevelreiniging worden beïnvloed door verschillende factoren. Om te beginnen zal het oppervlak de prijs bepalen. Je betaalt over het algemeen namelijk een prijs per vierkante meter. Daarnaast is de prijs ook afhankelijk van voor welke vorm gevelreiniging je kiest. Laat je de gevel ook impregneren en/of kies je ook voor herstel van het voegwerk? Dan kan de prijs ook hoger uitvallen.

Zo kun je geld besparen op gevelreiniging

Het is zeer belangrijk dat je een expert inschakelt voor gevelreiniging als jouw gevel in een slechte staat is. Met onderstaande manieren kun je kosten besparen op gevelreiniging. Met deze tips kun je een vrij groot percentage op het totaalbedrag besparen.

1. Offertes van verschillende partijen vergelijken

Om te beginnen is het belangrijk om verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Zo kun je een hoop geld besparen, want verschillende prijzen hanteren ook verschillende tarieven. Je hoeft gelukkig niet bij alle partijen handmatig een offerte aan te vragen. Dien je een aanvraag in via onze website, dan zorgen we dat je offertes van verschillende partijen ontvangt. Die offertes kun je vervolgens met elkaar vergelijken.

2. Benader je buren, mogelijk ontvangen jullie kwantumkorting

Als je voor gevelreiniging kiest, kan het verstandig zijn om dit ook eens met de buren te overleggen. Hebben zij ook een vieze gevel, dan is de kans aanwezig dat zij ook hun gevel willen reinigen. Voor de gevelreiniger is er op deze manier meer werk, terwijl hij slechts één keer hoeft te rijden. Hierdoor komen jullie mogelijk ook in aanmerking voor een kwantumkorting. Het is aan te raden om dit eens met de gevelreiniger te overleggen.

3. Kies voor een partij bij jou uit de buurt

Soms ben je goedkoper uit als je een gevelreiniger bij jou uit de buurt inschakelt. Op die manier zal je namelijk nooit veel geld aan voorrijkosten hoeven te betalen. Houd er wel rekening mee dat de voorrijkosten slechts voor een klein deel van de totaalprijs verantwoordelijk zijn. Wanneer een partij die verder van je woonplaats vandaan zit erg aantrekkelijke tarieven hanteert, kan je bij die partij soms alsnog voordeliger uit zijn.

Offertes voor gevelreiniging vergelijken

Wil je graag een beter beeld van welke prijzen je nu kunt verwachten voor gevelreiniging? Vergelijk dan offertes met behulp van onze website. Door een aanvraag in te dienen, krijg je offertes van verschillende partijen. Het duurt slechts een aantal werkdagen voordat je verschillende offertes ontvangen hebt. We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken je persoonsgegevens alleen om offertes aan te vragen.

Dien je een aanvraag in via de site, dan is het belangrijk om de klus zo volledig mogelijk te beschrijven. Zo krijgen de gevelreinigers een goed beeld van wat er precies moet gebeuren, waardoor je ook nauwkeurige offertes zal ontvangen.

Je kunt de offertes gratis en vrijblijvend aanvragen via onze website. Als je goedkoop uit wilt zijn met gevelreiniging, is het dus zeker aan te raden om gebruik te maken van ons platform. Zo voorkom je dat je meer betaalt dan noodzakelijk. Het indienen van een aanvraag is zeer eenvoudig heb je binnen enkele minuten al gedaan.