• Home
  • Chemisch reinigen

Chemisch reinigen

Als we het over chemisch reinigen van de gevel hebben, dan wordt er een reinigingsmiddel gebruikt om de gevel schoon te maken. Een reinigingsmiddel werkt vaak zeer goed tegen vuil op de gevel. Het is wel goed om te weten dat niet ieder soort reinigingsmiddel toegepast kan worden op ieder soort gevel. Daarom zal een gevelreiniger altijd eerst een inspectie uitvoeren. Zo weet hij of deze vorm van gevelreiniging ingezet kan worden.

Wil jij graag de gevel van je woning chemisch laten reinigen? Dan is het belangrijk dat je goed weet wat dit precies inhoudt, welke alternatieven er zijn, en hoe het met de kosten zit. Op deze pagina vind je alles wat je over chemisch reinigen moet weten. Zo kun je nagaan of het in jouw geval een goed idee is om de gevel met een reinigingsmiddel schoon te laten maken. Het is overigens ook mogelijk om de kosten van verschillende gevelreinigers met elkaar te vergelijken door offertes aan te vragen via onze website.

Hoe werkt chemisch reinigen precies?

Als je je gevel chemisch wilt laten reinigen, is het prettig om een goed beeld te hebben van hoe deze techniek nu precies werkt. Om te beginnen zal de gevelreiniger de gevel inspecteren. Zo kan de gevelreiniger vaststellen hoe hardnekkig het vuil is en om welk type gevel het gaat. Aan de hand daarvan zal de vakman bepalen welk type reinigingsmiddel gebruikt kan worden. Hierna kan het middel aangebracht worden op de gevel. Het vuil zal beginnen op te lossen zodra het in aanraking komt met het middel. Het duurt maximaal een half uurtje voordat het middel goed is ingewerkt. Hierna wordt de gevel nog eens afgespoten met water.

Wat kost chemisch reinigen?

Hoeveel chemisch reinigen kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de prijs om te beginnen afhankelijk van het aantal vierkante meter dat gereinigd moet worden. Daarnaast zal iedere partij ook weer andere tarieven hanteren. Het is hierdoor erg moeilijk om een goede schatting van de prijs te maken. Wel kunnen we je de gemiddelde prijzen geven, zodat je enig idee krijgt van wat je ongeveer kwijt kunt zijn. Wil je écht een goed beeld van de prijzen, dan raden we je aan om offertes aan te vragen.

Gemiddeld betaal je voor chemisch reinigen € 17 tot € 20 per vierkante meter

Verschillende vormen van chemisch reinigen

Het is mogelijk om de gevel van je woning op verschillende manieren chemisch te reinigen. Er kan namelijk een basisch of een zuur reinigingsmiddel gebruikt worden. Een basisch reinigingsmiddel heeft een hoge pH-waarde en dus een lage zuurtegraad. Een zuur reinigingsmiddel heeft een hoge zuurtegraad en een lage pH-waarde.

Je gebruikt een basisch reinigingsmiddel, als:

Als er geen sprake is van een poreuze ondergrond. Er kan namelijk zoutvorming ontstaan als een basisch middel op een verkeerde ondergrond wordt gebruikt.

Je gebruikt een zuur reinigingsmiddel, als:

Er sprake is van vuil dat met een basisch schoonmaakmiddel lastig te verwijderen is. Een zuur reinigingsmiddel is agressiever. Dit reinigingsmiddel kan echter slecht zijn voor bepaalde gevels. Er kunnen zelfs vlekken op de gevel ontstaan als de stenen niet geschikt zijn om te behandelen met een zuur reinigingsmiddel. Om die reden dient de gevelreiniger dit vooraf vast te stellen.

Alternatieven voor chemisch reinigen

Niet altijd is het mogelijk om de gevel chemisch te reinigen. Is de gevel bijvoorbeeld niet geschikt om met een schoonmaakmiddel te behandelen, dan kan men voor een alternatief kiezen. Soms is het vuil ook relatief eenvoudig te verwijderen en kan er voor een minder duur alternatief gekozen worden. Hieronder benoemen we de alternatieven voor chemisch reinigen.

1. Een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel inzetten

Sommige gevelreinigers bieden je ook de mogelijkheid om voor een milieuvriendelijk middel te kiezen. In principe werkt deze vorm van gevelreiniging hetzelfde als chemische reiniging. Echter, zijn deze middelen vaak minder effectief dan de chemische middelen. De milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zijn minder agressief en vaak meer geschikt voor gevels van kwetsbare materialen.

2. Zandstralen

Dit is de meest ingrijpende vorm van gevelreiniging. Bij het zandstralen wordt materiaal onder hoge druk tegen de gevel aangespoten. Dit stralingsmateriaal schuurt op deze manier het bovenste laagje van de gevel weg. Vuil dat op de gevel zit, wordt ook gelijk meegenomen. Sommige gevels zijn te kwetsbaar om te zandstralen. Deze vorm van gevelreiniging is in principe alleen aan te raden als chemisch reinigen of stoomreinigen geen zin heeft.

3. Stoomreinigen

Bij het stoomreinigen wordt heet water onder hoge druk tegen de gevel aangespoten. Een vieze aanslag is op deze manier vaak makkelijk te verwijderen. Als er sprake is van erg hardnekkig vuil, dan is deze techniek minder efficiënt. Je kunt in dat geval beter voor chemisch reinigen kiezen.

Chemisch reinigen laat je over aan een vakman

Het is zeer belangrijk om chemisch reinigen over te laten aan een vakman. Chemisch reinigen kan namelijk slecht zijn voor de gevel als het verkeerde middel wordt ingezet. Er zijn tegenwoordig allerlei verschillende reinigingsmiddelen te verkrijgen. Veel van deze reinigingsmiddelen zijn specifiek voor een bepaalde ondergrond of een bepaald type vuil gemaakt. Een vakman kan als de beste beoordelen welk middel geschikt is voor jouw gevel. Bovendien kan een vakman je ook van eerlijk advies voorzien.

Besparen op chemisch reinigen

Er zijn verschillende manieren om op chemisch reinigen te besparen. Door gebruik te maken van onderstaande bespaartips, wordt het een stuk goedkoper om de gevel te laten reinigen. Zo kun je een relatief groot percentage op de totaalprijs besparen!

  1. Schakel samen met je buren een gevelreiniger in, zodat jullie in aanmerking komen voor een kwantumkorting.
  2. Overleg met de gevelreiniger of je bepaalde taken zelf kunt verzorgen. Zo zal de gevelreiniger minder tijd kwijt zijn.
  3. Kies voor een gevelreiniger die minder voorrijkosten rekent.
  4. Vergelijk offertes via onze website, zodat je een goedkope partij kunt vinden.

Het aanvragen van offertes voor chemisch reinigen

Om een goed beeld te krijgen van bij welke partijen je terechtkunt, kun je offertes aanvragen via ons platform. Zo krijg je de mogelijkheid om de prijzen van verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Je vraagt eenvoudig offertes aan door het aanvraagformulier op de website in te vullen. Belangrijk is dat je de gevelreinigers zoveel mogelijk informatie meegeeft, zodat ze een goed beeld van de klus kunnen vormen. De gegevens die je op onze website invult, worden alleen gebruikt voor het aanvragen van offertes. Het aanvragen van offertes doe je geheel vrijblijvend en is bovendien gratis.

Binnen een aantal minuten kun je al een aanvraag hebben ingediend. Vervolgens ontvang je binnen enkele werkdagen al offertes van verschillende partijen. Het vergelijken van gevelreinigers is dus ontzettend eenvoudig! Zo betaal je voor het chemisch reinigen van je gevel nooit te veel.