• Home
  • Gevelisolatie

Gevelisolatie

Het is belangrijk dat je woning niet te veel warmte verliest. Dit zal om te beginnen namelijk tot een lagere energierekening leiden. Wanneer je woning veel warmte verliest, zal je namelijk harder moeten stoken. Daarnaast is het ook slecht voor het milieu als je veel energie verbruikt. Gevelisolatie kan een uitkomst zijn wanneer jouw woning op het moment nog niet goed geïsoleerd is.

Als er geïsoleerd moet worden, kiest men er in beginsel vaak voor om het dak te isoleren. Logisch, want warme lucht stijgt op. Hierdoor zal veel warmte verloren gaan via het dak. Is het dak eenmaal geïsoleerd, dan kiezen veel mensen alsnog ook voor gevelisolatie. Ook via de gevel kan er namelijk vrij veel lucht ontsnappen. Als je veel op energiekosten wilt besparen, is het dus aan te raden om de gevel te laten isoleren.

Ben jij benieuwd naar hoe gevelisolatie nu precies werkt en wat dit je zal kosten? Neem deze pagina dan goed door. Hier vind je namelijk alle benodigde informatie over gevelisolatie. Bovendien bieden we je zelfs de mogelijkheid om offertes aan te vragen en te vergelijken, zodat je ook relatief goedkoop uit zal zijn.

Wat kost gevelisolatie?

Het is lastig om een vaste prijs te noemen voor gevelisolatie. De prijs wordt namelijk door diverse factoren beïnvloedt. Iedere partij zal weer andere prijzen hanteren. Bovendien zit er ook prijsverschil tussen de verschillende vormen van gevelisolatie. Zo vallen buitenmuurisolatie, binnenmuurisolatie en spouwmuurisolatie allemaal onder gevelisolatie. De prijzen zijn bovendien afhankelijk van het formaat van je woning. Heb je een grotere woning, dan moet er namelijk ook een veel groter oppervlak worden geïsoleerd.

Wil je een beeld van de prijzen die je ongeveer kwijt zal zijn? Hieronder hebben we de gemiddelde kosten voor het isoleren van de gevel voor je op een rijtje gezet. De kosten die je in werkelijkheid zal betalen, kunnen van deze tabel afwijken. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kun je het best offertes aanvragen.

Type gevelisolatieKosten per vierkante meter
SpouwmuurisolatieOngeveer € 20 tot € 35
BinnenmuurisolatieOngeveer € 50 tot € 100
BuitenmuurisolatieOngeveer € 100 tot € 150

Gemiddeld heb je spouwmuurisolatie het snelst weer terugverdiend. Deze vorm van isolatie is namelijk relatief goedkoop, maar kan wel helpen om veel geld te besparen. Toch kunnen ook de andere vormen van gevelisolatie zeer aantrekkelijk zijn voor de langere termijn.

Houd er rekening mee dat binnenmuurisolatie ruimte zal kosten

Als je een vrij kleine woning hebt, is het wel goed om te weten dat binnenmuurisolatie je ruimte zal kosten. Heb je relatief weinig ruimte in huis, dan is het dus aan te raden om voor buitenmuurisolatie te kiezen. Zo voorkom je dat de ruimte nog kleiner wordt. Heb je een grotere woning, dan maakt het wellicht niet uit dat er een beetje ruimte verloren gaat. In dat geval kun je prima voor binnenmuurisolatie kiezen.

Welke vorm van gevelisolatie in jouw geval de beste keuze is, is dus ook afhankelijk van het type woning dat je hebt. Om die reden is het belangrijk om goed na te gaan wat de verschillende vormen van isolatie precies inhouden en welke isolatiemethode het best aansluit op jouw situatie. Kom je er niet uit, dan is het verstandig om een specialist om advies te vragen.

Voor buitenisolatie heb je een vergunning nodig

Ben je van plan om de buitenmuur te isoleren? In dat geval is het goed om te weten dat het aanzicht van je woning iets zal veranderen. Daarom is er ook een vergunning nodig als je gevelisolatie vanaf de buitenkant wilt laten uitvoeren. Het is aan te raden om die vergunning ruim op tijd aan te vragen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. Bij de vergunningsaanvraag komen ook kosten kijken. Die kosten zullen echter relatief laag zijn in vergelijking met de totaalprijs. Houd er wel rekening mee dat er tijd overheen gaat voordat je de vergunning wel of niet krijgt. Daarom is het belangrijk om de vergunning tijdig aan te vragen.

Hoe werkt gevelisolatie?

Als je voor buitenmuurisolatie kiest, dan wordt er isolatiemateriaal op de gevel aangebracht. Vervolgens zorgt men ervoor dat de uitstraling van deze laag naar wens is. Zo wordt er bijvoorbeeld opnieuw tegelwerk geplaatst. Zo wordt de laag isolatiemateriaal afgedekt. Bij binnenmuurisolatie wordt er vaak gebruik gemaakt van een voorzetwand. Als er sprake is van spouwmuurisolatie, wordt het isolatiemateriaal aangebracht in de spouw van je woning. Hoe gevelisolatie precies werkt, is dus sterk afhankelijk van het type gevelisolatie.

Manieren om te besparen op gevelisolatie

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op het isoleren van de gevel. Omdat gevelisolatie een flinke klus kan zijn, is het zeker aan te raden om bespaartips te gebruiken. We zullen hieronder de belangrijkste manieren noemen om te besparen. Door een aantal van deze tips toe te passen, kun je relatief veel geld besparen op de totale kosten.

1. Maak gebruik van een subsidieregeling

Als je voor gevelisolatie kiest, kom je vaak in aanmerking voor een subsidieregeling. Het is dus zeker aan te raden om even te controleren of je voor een subsidie in aanmerking komt. Als je subsidie krijgt, kan dit je veel geld schelen op het isoleren van je woning. Of je subsidie krijgt en hoeveel die subsidie bedraagt, is vaak ook afhankelijk van je woonplaats. Controleer dus even hoe dit in jouw gemeente geregeld is.

2. Het vergelijken van verschillende aanbieders

Als je je gevel laat isoleren, zijn er verschillende aanbieders waarbij je terechtkunt. Het is dan ook aan te raden om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Dit kan je namelijk veel geld schelen. Een groot deel van de prijs bestaat namelijk uit arbeidskosten wanneer je de gevel van je woning laat isoleren. De arbeidskosten zullen echter per partij verschillen. Door verschillende partijen te vergelijken kun je dus een hoop geld besparen. Wil je de prijzen van verschillende partijen vergelijken? Dien dan een aanvraag voor offertes in via onze website.

3. Vraag aan je buren of zij ook gevelisolatie nodig hebben

Hebben je buren ook graag gevelisolatie? Dan is het mogelijk om samen een vakman te benaderen. De kans is groot dat jullie in dit geval een kwantumkorting krijgen. Dit scheelt de vakman namelijk weer rijden en levert het bedrijf extra werk op. Vaak kan er in dit geval dus ook een betere prijs worden gehanteerd.

Kies ook voor kwaliteit

Het is overigens wel van belang dat je niet alleen een partij kiest op basis van de prijs, maar ook op basis van kwaliteit. Daarom raden we je aan om altijd even recensies door te nemen als je meer wilt weten over een bepaald bedrijf. Door op de bedrijfsnaam te googelen, zie je vaak al snel een bedrijfsprofiel aan de rechterkant in de zoekresultaten. Hier krijgt men ook de mogelijkheid om recensies achter te laten. Zijn de recensies over het algemeen wel erg slecht, dan is het aan te raden om voor een andere partij te kiezen. Als de beoordelingen over het algemeen erg goed zijn, dan is het bedrijf in kwestie waarschijnlijk een veilige keuze.

Offertes voor gevelisolatie vergelijken

Ben jij van plan om de gevel van je woning te laten isoleren? Vraag dan offertes aan via onze website. Zo kun je de prijzen van verschillende specialisten namelijk beter met elkaar vergelijken. Het indienen van een aanvraag is zo gebeurd, dat kan namelijk al binnen een paar minuten. Dit is bovendien gratis en vrijblijvend, en we zullen zorgvuldig met je gegevens omgaan. Je gegevens gebruiken we alleen voor het aanvragen van de offertes.

Bij het aanvragen van de offertes is het belangrijk dat je voldoende informatie geeft. Zo kunnen de verschillende bedrijven beter nagaan voor welk bedrag zij de klus kunnen voltooien. Geef dus ook aan wat voor type gevelisolatie je wilt. Bovendien is het belangrijk dat je het aantal m² geeft en/of vermeldt in wat voor type woning je woont.