Impregneren

Door de gevel van je woning te impregneren, blijft de gevel beter beschermd en langer mooi. Problemen zoals schimmel op de gevel zullen zich na het impregneren niet snel meer voordoen. Twijfel je om de woning te impregneren? Dan is het wel zo prettig als je precies weet wat dit inhoudt, en wat je qua kosten kunt verwachten. Op deze pagina lees je alles over het impregneren en de kosten die hierbij komen kijken. Het is ook mogelijk om offertes voor impregneren aan te vragen via deze pagina.

Wat is impregneren nu precies?

Wordt de gevel van je woning geïmpregneerd? Dan betekent dit dat er een beschermende laag op de woning wordt aangebracht. Deze laag heeft verschillende eigenschappen. Zo voorkomt deze laag schimmelgroei, maar werkt de laag ook brandwerend en waterafstotend. Na de beschermlaag is aangebracht, kan er dus geen water meer in de gevel binnendringen.

Verschillende soorten impregneermiddel

Het is goed om te weten dat er verschillende soorten impregneermiddel zijn. Vind je het bijvoorbeeld zeer belangrijk om verantwoord met het milieu om te gaan, dan kan men gebruik maken van een impregneermiddel op waterbasis. Het is overigens ook mogelijk om de gevel te impregneren met een crème. Op die manier zal het impregneermiddel dieper in de gevel trekken.

Een gevelreiniger weet je precies te vertellen welke vorm van impregneermiddel voor jou de beste keuze is. Als je een gevelreiniger inschakelt, hoef je je vooraf dus nog geen zorgen te maken over het type impregneermiddel dat er gebruikt wordt. De vakman kan je precies vertellen wat voor impregneermiddel hij gebruikt.

Hoeveel kost het impregneren?

Hoeveel het kost om de gevel te impregneren, is afhankelijk van voor welke partij je kiest. Elke partij kan namelijk weer andere prijzen hanteren. Om je een goed beeld te geven wat je ongeveer kwijt zal zijn, noemen we hieronder de gemiddelde prijs. Houd er wel rekening mee dat de prijs op de offerte hoger of lager dan dit kan zijn. Om een goed beeld van de prijs te krijgen, kun je dus beter offertes aanvragen.

  • Impregneren is mogelijk vanaf € 7 per m², inclusief materiaal, arbeidskosten en btw.

Houd er wel rekening mee dat de gevel ook eerst gereinigd moet worden, voordat de gevel geïmpregneerd kan worden. Anders blijft er namelijk vuil onder de impregneerlaag zitten. Voor het reinigen van de gevel betaal je dus nog een extra bedrag. Ben je benieuwd naar wat het reinigen van de gevel je ongeveer zal kosten? Dan is het aan te raden om ook eens de andere pagina’s op deze website te bezoeken. Ook over het reinigen van de gevel vind je op ons platform namelijk meer informatie.

Wil je een beter beeld van wat het impregneren van de gevel je exact zal kosten? Dan is het aan te raden om offertes aan te vragen via deze pagina. Door offertes te vergelijken kun je ook een hoop kosten besparen op het impregneren van de gevel. Binnen een aantal werkdagen heb je al verschillende offertes binnen.

Waarom de gevel impregneren?

Het is zeker aan te raden om de gevel te impregneren. Om te beginnen zal dit er namelijk voor zorgen dat de gevel mooi schoon blijft, doordat water en vuil worden afgestoten. Daarnaast zal er minder snel schade door vorst ontstaan en maakt het impregneermiddel de gevel ook brandwerend. Er zijn dan ook veel verschillende redenen om de gevel te impregneren. Als je het belangrijk vindt dat de gevel zo lang mogelijk mooi blijft, dan is het een zeer goed idee om de gevel te impregneren.

Het dak kun je eventueel ook laten impregneren

Naast dat je de gevel kunt impregneren, is het ook mogelijk om het dak te laten impregneren. Op die manier komt vocht ook niet via het dak van je woning naar binnen. Als je de gevel laat impregneren, dan is het niet onverstandig om ook meteen het dak onder handen te laten nemen. De kans is groot dat je per vierkante meter goedkoper uit zal zijn als je ook direct het dak laat impregneren. De klus wordt voor een vakman op deze manier namelijk aantrekkelijker. Uiteraard zal de totaalprijs wel hoger liggen dan wanneer je alleen de gevel laat impregneren.

Manieren om te besparen op het impregneren van de gevel

Er zijn verschillende manieren om te besparen op het impregneren van de gevel.  Hieronder benoemen we een aantal handige tips voor je. Met deze manieren kun je een hoop geld besparen op de kosten voor het impregneren van je woning. Door een aantal van onderstaande tips te combineren, kun je een relatief groot percentage op de totaalprijs besparen.

1. Lagere voorrijkosten

Om te beginnen kan het een goed idee zijn om voor een bedrijf te kiezen dat nabij je eigen woonplaats gevestigd is. Over het algemeen zal een bedrijf namelijk ook voorrijkosten rekenen. Het kost de vakman namelijk ook geld om naar je woning toe te rijden. Hoe dichter de partij bij huis zit, hoe minder je aan voorrijkosten betaalt. Logisch, want het zal de vakman in dat geval ook minder brandstof kosten om bij je woning te komen. De voorrijkosten zijn een relatief klein percentage van de totale kosten. Daarom is het wel aan te raden om niet alleen op de voorrijkosten te letten.

2. Verschillende partijen vergelijken

Nog belangrijker is dat je een voordelige partij uitkiest. De arbeidskosten beïnvloeden de prijs namelijk het meest, en de uurtarieven zijn bij ieder bedrijf verschillend. Om die reden kan het ook erg voordelig zijn om de verschillende partijen eens goed met elkaar te vergelijken. Je hoeft niet bij iedere partij zelf een offerte aan te vragen. Je kunt namelijk eenvoudig offertes aanvragen en vergelijken met behulp van ons platform. Je kunt met één aanvraag namelijk offertes van verschillende bedrijven ontvangen. Vervolgens kun je deze naast elkaar leggen om de goedkoopste partij te vinden.

3. Kwantumkorting

Moet je gevel geïmpregneerd worden? Vraag dan ook eens aan je buren of dit voor hun gevel ook geldt. Op deze manier kunnen jullie namelijk in aanmerking komen voor kwantumkorting. Als de gevelreiniger meerdere gevels tegelijk kan impregneren, scheelt hem dit weer rijden. Daarnaast heeft de vakman op deze manier gelijk een stuk meer werk. Omdat de klus zo aantrekkelijk wordt voor de gevelreiniger, krijg je in veel gevallen kwantumkorting. Uiteraard moeten jij en je buren dan wel samen een gevelreiniger benaderen. Als je een goede band met de buren hebt, is dit een uitstekende manier om geld te besparen.

4. Laat meerdere werkzaamheden tegelijk uitvoeren

Heb je meer werkzaamheden die je door de vakman in kwestie kunt laten uitvoeren? Dan kun je ervoor kiezen die werkzaamheden ook nu direct op te laten pakken. Ook dit scheelt de vakman weer rijden. Bovendien geldt vaak: hoe groter de klus, hoe lager de kosten per vierkante meter. Stel andere werkzaamheden dus niet te lang uit, en laat deze ook oppakken als je de gevel laat impregneren. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het dak tegelijkertijd te laten impregneren.

Offertes vergelijken voor impregneren

Wil je graag offertes voor impregneren aanvragen en met elkaar vergelijken? Dan kun je gebruik maken van ons platform. Het aanvragen van de offertes kan gemakkelijk binnen enkele minuten. Belangrijk is om de klus zo goed mogelijk te beschrijven. Geef bijvoorbeeld aan hoeveel m² de gevel is. Zo kunnen de gevelreinigers een goede inschatting van de kosten maken. Binnen enkele dagen heb je al verschillende offertes in je mailbox. Deze kun je vervolgens vergelijken, waardoor je nooit met een te duur bedrijf in zee zal gaan. Het aanvragen van de offertes is gratis en vrijblijvend.