• Home
  • Soorten voegen

Welke soorten voegen zijn er?

Op deze pagina gaan we jou vertellen welke soorten voegen er zijn. Voegen zijn namelijk een belangrijk onderdeel van je woning. Om precies te zijn, dit is vooral belangrijk voor de uitstraling van de gevel van je woning. Zijn de voegen van je woning momenteel verouderd? Dan is het aan te raden om deze te laten herstellen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat deze er weer als nieuw uit komen te zien. Kies je ervoor om voegwerk te combineren met andere vormen van gevelreiniging of gevelrenovatie? Dan is dit al helemaal het geval en dat is natuurlijk top.

Ben jij benieuwd naar welke soorten voegen er zijn en wat het gaat kosten om deze aan te laten pakken? Dan is het zeker verstandig om onderstaande informatie grondig door te nemen. Onderstaand omschrijven wij de verschillende soorten voegen en wat de kosten zijn. Ook bieden we jou de mogelijkheid om offertes van aanbieders van voegwerk met elkaar te vergelijken. De kans is hierdoor groter dat je bij een geschikte partij uitkomt.

Verschillende voegen

Er zijn verschillende soorten voegen en onderstaand zullen wij een overzicht plaatsen van de mogelijkheden die er zijn. Ook zullen we in dit overzicht de kosten van de verschillende soorten voegwerk omschrijven. Welke kosten hiermee gepaard gaan is niet alleen afhankelijk van het type voegwerk, dit is namelijk ook afhankelijk van welke partij je inschakelt en door hoeveel voegwerk er nodig is. In de meeste gevallen wordt voegwerk gecombineerd met gevelreiniging. Juist daarom is het lastiger om een indicatie te geven van de kosten van de gehele klus. Om ervoor te zorgen dat jij een zo goed mogelijk beeld van de kosten krijgt hebben we gemiddelde prijzen per vierkante meter gehanteerd. Wil jij echt precies weten wat je kwijt gaat zijn voor het voegwerk, dan is het verstandig om offertes op te vragen. Onderstaand in ieder geval de kosten per vierkante meter per type voegwerk:

Type voegwerkGemiddelde kosten
Platvol voegen€ 7 tot € 13 per m²
Verdiepte voegen€ 7 tot € 13 per m²
Schaduwvoegen€ 7 tot € 13 per m²
Teruggehouden voegen€ 7 tot € 13 per m²
Snijvoegen€ 55 tot € 100 per m²
Knipvoegen€ 55 tot € 100 per m²

Voegwerk en gevelreiniging

Kies je ervoor om experts in te schakelen voor het voegwerk? Dan raden wij het je aan om er ook meteen voor te kiezen om de gevel te laten reinigen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de gevel er weer zo goed als nieuw uit komt te zien. Wanneer je ervoor kiest om de gevel te laten reinigen, dan is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om dit te laten doen. Hierbij is men wel afhankelijk van het type gevel, maar ook van het vuil dat er op de gevel aanwezig is. Laat je een vakman langskomen? Dan kan deze jou precies vertellen voor welke methode het beste gekozen kan worden. De vakman kan de voegen op verschillende manieren aanpakken. Denk hierbij aan chemisch reinigen, aan zandstralen of aan stoomreinigen. Mocht jij de gevel ook meteen willen reinigen, dan kan je dit het beste al meteen aangeven op het moment dat je de offerte aanvraagt.  Ben jij benieuwd naar hoe gevelreiniging in zijn werking gaat en welke kosten hiermee gepaard gaan? Kijk dan verder op onze website, wij hebben hier specifieke pagina’s over met meer dan voldoende informatie.

Gevelreiniging

In de vorige alinea gaven we aan dat we een specifieke pagina hebben over gevelreiniging. Echter geven we je in deze alinea in het kort ook wat extra informatie. Het kan namelijk zo zijn dat je gevel niet alleen gereinigd hoeft te worden, maar dat deze ook beschadigd is. Wanneer dit het geval is, dan raden we het je aan om met de vakman te bespreken welke kosten hiermee gepaard gaan. Je krijgt dan al meteen een beter beeld, ook kan je op onze website veel informatie vinden op de specifieke pagina’s over gevelreiniging. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat het in veel gevallen verstandig is om je gevel meteen te laten impregneren. Dit zorgt er namelijk voor dat deze langer in goede staat blijft. Ook ontstaat er minder snel schade aan de gevel op het moment dat er sprake is van vorst en vocht.

Een offerte voor het voegwerk

Wil jij de voegen van je woning aan laten pakken? Kies er dan voor om een offerte aan te vragen bij een vakman. Aan te raden is om dan goed naar de totale kosten te kijken. Kijk dus niet alleen naar de hoofdwerkzaamheden, maar kijk ook naar het reinigen en de overige kosten. Met overige kosten bedoelen we kosten zoals voorrijkosten. Controleer de offerte goed en kijk of alle kosten er wel degelijk op staan. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en zo zorg je ervoor dat je gevel er straks weer als nieuw uit komt te zien en dat is natuurlijk top.

Wanneer je op zoek gaat naar een goede partij die de voegen van je woning aan kan pakken, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een aanbieder die voor kwaliteit staat. Dit betekent niet meteen dat je voor de duurste partij moet kiezen. Wil jij er zeker van zijn dat je voor een partij kiest die voor kwaliteit staat? Dan is het verstandig om de reviews even goed door te nemen. Op basis van reviews kom je er namelijk al snel achter wat andere mensen van een bepaalde partij vinden. Wees slim en leer hiervan!

Hoe kan ik besparen op het voegwerk?

Wil jij besparen op het voegwerk? Lijkt het je een goed idee om zelf aan de slag te gaan met de voegen? Dan raden wij je dit absoluut af, tenminste wanneer je hier geen ervaring mee hebt. De kans is namelijk groot dat je de gevelstenen beschadigd op het moment dat je de oude voegen verwijderd. Ook is de kans groot dat het resultaat minder mooi wordt, simpelweg omdat je geen professionele vakman bent. Gelukkig zijn er wel andere manieren om geld te besparen op het voegwerk. Deze sommen we onderstaand voor je op:

1. Schakel een plaatselijke vakman in

Door een plaatselijke vakman in te schakelen kan je een hoop geld besparen. Simpelweg omdat je minder geld kwijt bent aan voorrijkosten. Wanneer een vakman van ver moet komen, dan zal je namelijk moeten betalen voor de kilometers die hij aflegt. Ook is het natuurlijk altijd goed om de plaatselijke vakman een klus te gunnen, mits het een vakman is die voor kwaliteit staat natuurlijk.

2. Offertes opvragen van verschillende partijen

Door verschillende partijen goed met elkaar te vergelijken krijg je een goed beeld van wat de gebruikelijke prijzen zijn. Kies er daarom voor om verschillende offertes op te vragen en om deze goed met elkaar te vergelijken. Hierdoor weet je zeker dat je straks niet te veel betaald en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Mocht jij verschillende offertes op willen vragen, dan kan je dit zeer eenvoudig op onze website doen. Wij helpen je graag verder!

3. Vraag om kwantumkorting

Heb jij goed contact met de buren en is het je opgevallen dat de gevel van de buren in net zo slechte staat verkeerd als jullie gevel? Dan zouden jullie ervoor kunnen kiezen om samen een gevelreiniger in te schakelen. Dit kan ervoor zorgen dat je een hoop geld bespaard, in veel gevallen geeft de vakman dan kwantumkorting. Vragen jullie samen een offerte op? Vraag hier dan altijd naar, de kans is echter groot dat de vakman dit zelf aangeeft. Voor het bedrijf in kwestie is het namelijk ook een stuk handiger, zij hoeven dan maar een keer te rijden en ze krijgen er een extra klus bij.