Voegwerk

De voegen zijn een belangrijk onderdeel van de gevel van je woning. Als de voegen in slechte staat zijn, dan is het aan te raden om voor voegwerk te kiezen. Het herstellen van de voegen kan ervoor zorgen dat je gevel er weer als nieuw uit komt te zien. Zeker als je voegwerk combineert met andere vormen van gevelrenovatie of gevelreiniging. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent voegwerk en de kosten die hierbij komen kijken? Op deze pagine hebben we alles over voegwerk voor je uiteengezet. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om offertes voor voegwerk te vergelijken.

Wat kost voegwerk?

Wat voegwerk kost is van verschillende factoren afhankelijk. Om te beginnen is dit afhankelijk van welke partij je inschakelt voor het voegwerk. Bovendien worden de kosten ook beïnvloed door hoeveel voegwerk er benodigd is. Daarnaast zijn er verschillende vormen van voegwerk. De kosten zijn dus ook afhankelijk van het soort voegen. Voegwerk wordt doorgaans ook gecombineerd met gevelreiniging. Het is dan ook lastig om nu een indicatie te geven van wat de klus je in totaal zal kosten. Wél geven we je gemiddelde prijzen, zodat je zelf een schatting kunt maken. Wil je echt een goed beeld van de kosten, dan zul je offertes moeten aanvragen.

Type voegwerkGemiddelde kosten
Platvol voegen€ 7 tot € 13 per m²
Verdiepte voegen€ 7 tot € 13 per m²
Schaduwvoegen€ 7 tot € 13 per m²
Teruggehouden voegen€ 7 tot € 13 per m²
Snijvoegen€ 55 tot € 100 per m²
Knipvoegen€ 55 tot € 100 per m²

De totale kosten voor voegwerk en gevelreiniging

Als je voegwerk laat uitvoeren, is het aan te raden om ook meteen de gevel te laten reinigen. De gevel ziet er zo weer als nieuw uit. Er zijn verschillende manieren waarop de gevel gereinigd kan worden. Afhankelijk van het type gevel en het vuil dat er op de gevel zit, kan de vakman aangeven welke methode het best gebruikt kan worden. De vakman kan de gevel stoomreinigen, zandstralen of chemisch reinigen. Wil je de gevel ook meteen laten reinigen? Geef dit dan ook aan als je een offerte aanvraagt. Wil je graag meer weten over gevelreiniging en de bijbehorende kosten? Dan vind je over dit onderwerp ook veel informatie op onze website.

Is de gevel ook aan renovatie toe?

Moet de gevel niet alleen gereinigd worden, maar is er sprake van schade aan de gevel? Dan is het aan te raden om met de vakman te bespreken welke werkzaamheden er benodigd zijn. Over gevelrenovatie vind je op onze website ook meerdere pagina’s. Zo kun je een beter beeld krijgen van de totale kosten.

Het is vaak ook een goed idee om de gevel direct te laten impregneren. Als je de gevel laat impregneren, blijft deze langer in een goede staat. Bovendien zal er op deze manier minder snel schade aan de gevel ontstaan door vocht en vorst. Je nieuwe voegen gaan door het impregneren van de gevel weer een lange tijd mee.

Het analyseren van een offerte voor voegwerk

Als je een offerte voor voegwerk aanvraagt bij een vakman, is het belangrijk om goed naar alle kosten te kijken. Kijk dus niet alleen naar de hoofdwerkzaamheden, zoals het reinigen van de gevel bijvoorbeeld, maar ook naar alle andere kosten. Denk bijvoorbeeld aan de voorrijkosten en ook de kosten voor voegwerk. Ga ook goed na of alle werkzaamheden op de offerte vermeld staan. Zo kun je er zeker van zijn dat de gevel er na de werkzaamheden ook weer als nieuw uitziet.

De duurste partij levert niet altijd de beste kwaliteit. Bovendien kan een goedkope partij ook prima werk leveren. Ben je benieuwd naar wat voor kwaliteit een partij levert? Dan is het aan te raden om even naar de recensies van het bedrijf te kijken. Deze vind je meestal al snel door de bedrijfsnaam te googelen.

Voegwerk kun je het best overlaten aan een specialist

Als je voegwerk laat uitvoeren, is het een goed idee om dit aan een specialist over te laten. Voegwerk moet namelijk zorgvuldig gebeuren, om te voorkomen dat de gevelstenen beschadigd raken tijdens het verwijderen van de oude voegen. Bovendien zal het resultaat ook minder mooi zijn als je niet zo handig bent of weinig ervaring met voegwerk hebt. Schakel voor deze werkzaamheden daarom altijd een professionele vakman in. Zo kun je zeker zijn van een goed resultaat.

Manieren om te besparen op voegwerk

Als je je gevel laat renoveren, bijvoorbeeld door middel van voegwerk, kunnen de kosten soms erg hoog uitvallen. Dit hoeft echter niet per se het geval te zijn! Door gebruik te maken van de juiste bespaartips kun je een hoop geld besparen op voegwerk en andere werkzaamheden aan de gevel. Hieronder hebben we een aantal goede bespaartips voor je op een rijtje gezet. Door deze tips met elkaar te combineren, kun je een hoop geld op voegwerk besparen.

1. Vraag offertes aan van verschillende partijen

Om te beginnen is het altijd verstandig om offertes van verschillende partijen aan te vragen. Zo heb je de mogelijkheid om de kosten voor voegwerk bij verschillende partijen te vergelijken. Door offertes aan te vragen kun je veel geld besparen. Het grootste deel van de kosten is namelijk afhankelijk van de arbeidskosten. Omdat de bedrijven hun tarieven grotendeels zelf bepalen, kun je door middel van offertes veel geld besparen.

Je kunt offertes van verschillende bedrijven aanvragen via onze website.

2. Ga na of een kwantumkorting mogelijk is

Is de gevel van je buren in net zo een staat als je eigen gevel? Dan is het zeker geen slecht idee om eens met hen te bespreken of zij ook een gevelreiniger in willen schakelen. Kies je ervoor om samen een gevelreiniger te benaderen, dan krijg je in de meeste gevallen kwantumkorting. Voor het bedrijf in kwestie is dit ook voordelig. Zij hoeven op deze manier maar één keer te rijden en hebben bovendien veel meer werk. Dat is ook de reden dat je in dit geval vaak een korting krijgt.

3. Kies voor een plaatselijke vakman

Ook de voorrijkosten hebben invloed op de prijs, al beslaan de voorrijkosten vaak slechts een klein percentage van de totaalprijs. Het is om die reden een goed idee om een plaatselijk bedrijf in te huren. Huur je een bedrijf in dat een groot aantal kilometers van je woning vandaan zit, dan zal de vakman verder moeten rijden. De voorrijkosten zullen dan ook aanzienlijk hoger liggen. Het blijft overigens wel de moeite waard om verschillende partijen te vergelijken.

Offertes voor voegwerk vergelijken

Wil je offertes voor voegwerk vergelijken? Dan vraag je via onze website met het grootste gemak offertes aan bij verschillende partijen. Het aanvragen van de offertes doe je gratis en bovendien ontzettend snel. Binnen enkele minuten kun je de aanvraag al voltooid hebben. Beschrijf bij de aanvraag precies welke werkzaamheden je wilt laten verrichten en om hoeveel m² het gaat. Op die manier weet je zeker dat de werkzaamheden ook juist op de offerte vermeld staan en dat je de offertes dus goed kunt vergelijken.

Alleen voor het aanvragen van de offertes zullen we je gegevens gebruiken. Zodra de aanvraag compleet is en je deze inzendt, duurt het een aantal werkdagen voordat je de offertes binnen hebt. Vervolgens kun je de offertes voor voegwerk vergelijken.